SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rışvan Aşireti Buluştu

A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep'te, Rışvanlılar Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği tarafından 4. Bahar Şenliği coşkuyla kutlandı.

Gaziantep'in Yavuzeli İlçesi Süleyman Obası Köyü'nde yapılan şenliğe, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, İl Jandarma Alay Komutanı Birol Şimşek, Kaymakamlar, İlçe ve Belde Belediye Başkanları'nın yanı sıra Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Batman, Suriye, Konya, Karaman, Muğla, İstanbul'dan gelen binlerce Rışvanlılar aşireti üyesi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından tören Kuran'ı Kerim okunmasıyla devam etti. Daha sonra şölenin açılış konuşmasını yapan Rışvanlılar Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ali Avcı, 24. Oğuz boyunun 4'ncüsü olan Yıldızhan oğlu Beğdilli beyden gelen ve sadece Türkiye'de 31 ilde 47 oymak, aşireti ve cemaat şeklinde yaşamakta olduklarını söyledi. Başkan Avcı, birlik ve beraberliği sağlamak için bir araya geldiklerini belirterek bu gibi etkinliklerin sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

Başkan Avcı daha sonra Anneler Günü nedeniyle törende bulunan annelere karanfil dağıttı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından tören alanına mehter marşı eşliğinde gelen Adıyaman'ın Kahta İlçesi Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi şölene renk kattı. Halk oyunu gösterilerinin ardından grup davullarla şov yaptı. Şölen yemek ikramı ve Karete gösterileriyle devam etti. Daha sonra sahne alan Kültür ve Turizm Bakanlığı Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu yerel sanatçılarla birlikte verdiği konserle katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Sanatçılar Kürtçe ve Türkçe şarkılarla şölene katılanları
saatlerce coşturdu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız