SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rışvanlılar Şenlikte Buluştu

A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep'te, Rışvanlılar Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği tarafından 3. Bahar Şenliği düzenlendi.

Rışvanlılar Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ali Avcı, Rışvanlılar'ın, 24. Oğuz boyunun 4'ncüsü olan Yıldızhan oğlu Beğdilli beyden gelen ve sadece Türkiye'de 31 ilde 47 oymak, aşireti ve cemaat şeklinde yaşamakta olduklarını söyledi.

Yavuzeli ilçesinin Yöreli köyünde gerçekleştirilen şenliğe, Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Okur, Gaziantep Jandarma Alay Komutanı Ali Tapan, AKP Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, Yavuzeli Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Yavuzeli Belediye Başkanı Kemal Sakaroğlu, Rışvanlılar Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ali Avcı, dernek üyeleri, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Batman, Suriye, Konya, Karaman, Muğla, İstanbul gibi birçok bölgeden davetliler katıldı. Şenlik bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şenliğin açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Mehmet Okur, 16. yüzyıla kadar uzanan Rışvan Aşireti'nin dostluk, kardeşlik temelinde, kendi öz kültürünü yaşayarak gelecek kuşaklara aktardıklarını söyledi.

Aşiretlerin, her zaman millete has dostluğun, açık sözlülüğün, cömertliğin, sevgi ve saygının, sadakat ve hoşgörünün timsali olduğunu belirten Okur, şunları söyledi: "Aşiretlerimiz tarihi boyunca devletine ve kendi milli benliğine sahip çıkmayı varlığının temel dayanağı kabul etmiş ve bu konuda asla taviz vermemişlerdir. Gittikleri her yerde gelenek ve göreneklerimizi taşıyarak, Anadolu'nun Türk yurdu olmasında ve milli benliğimizin korunmasında önemli görev ifa eden Rışvan Aşireti bugün de mensuplarını bir araya getirme ve kaynaştırma görevini başarıyla yerine getirmektedir. Ben bu şenlikte emeği geçen Rışvan Aşireti ve Rışvanlılar Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ali Avcı'ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

Yavuzeli Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman da, Rışvanlıların çoğunlukla Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş bölgelerinde yaşayan ayrıca ülkenin dört bir yanında mensupları bulunan geniş bir aşirete sahip olduğunu ifade ederek, "Geçmişinde her zaman devletinin yanında bayrak, vatan, millet gibi temel değerleri sahiplenmiş ve korumuş bulunan Rışvan Aşireti ve mensupları özellikle 16.yüzyıldan sonra bulundukları bölgelerde söz sahibi olmuşlardır" dedi.

Bugün Rışvanlıların buluşma, kaynaşma, hasret giderme günü olduğunu belirten İzzet Karaman, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün herkese dosta düşmana bu güzel ve coşkulu ortamda dayanışmamızı ve birlikteliğimizi gösterme günüdür. Bu şenliğin daha nice uzun yıllar varlığını aynı coşkuyla devam etmesini dilerim."

BİRBİRİMİZİ SEVMEMİZ SAYMAMIZ GEREKİR
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de, Türkiye'nin tarihi kültürel zenginliklerle dolu olduğunu belirterek "Bugün bu kültürel zenginliklerden bir tanesine de hep birlikte şahit olmaktayız. Rışvanlılar aşiretinin yaptığı 3. Bahar Şenliği işte bu örneklerden bir tanesidir. Bu tür etkinlikler, faaliyetler toplumlar arasındaki sosyal barış dayanışma, ve kaynaşma içinde çok önemli birer etkinliklerdir. İşte bugün sizlerinde katılımı ile yapılan bu etkinliğin şehrimizdeki ülkemizdeki sosyal barışa olan katkısında burada ifade etmek istiyorum."

Ülkemizin gerçekten yaşanmaya değer bir ülke olduğunu belirten Güzelbey, şunları söyledi: "Birbirimizi sevmemiz, birbirimizi saymamız, birbirimizin hakkına hukukuna saygı göstermemiz bu ülkedeki insanlar arasında yaşam seviyesini de yükseltecektir."

OĞUZ BOYU
Rışvanlılar Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ali Avcı da, 1999 yılında hayalini kurup dernekleşme müracaatını yaptığında bu güzel günü gördüğünü belirterek, "2001 yılında resmen Genel Başkanlığımda kurulan ve bu yıl 3. defa düzenlenen bahar şenliğimize şeref vermenizden ötürü hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunarım" dedi ve Rışvanlılar'ın, 24. Oğuz boyunun 4'ncüsü olan Yıldızhan oğlu Beğdilli beyden gelen ve sadece Türkiye'de yoğun olarak 31 ilde 47 oymak, aşireti ve cemaat şeklinde yaşamakta olduklarını söyledi.

Bunların çoğunun Anadolu Türkçe'sini konuştukları gibi Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş illerinde kurmanç lehçesinde de konuştuklarını anlatan Ali Avcı, sözlerine şöyle devam etti:

"Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda vatanın bölünmez bütünlüğü birlik ve beraberlik içinde suistimale meydan vermeden, kayırmacılık yapmadan, dili, dini ne olursa olsun ülkenin her karış toprağını kendine vatan sayan, adalet ölçülerinde bütün aile mensuplarımızla beraber birlik ve beraberlikte rahmet dürüstlüğüyle dün kardeş olan, bugün amca çocuğu olan Rışvan ailesini bir çatı altında toplamak maksadıyla Oğuz Türklerinin tarihini, kültürünü araştırmak ve bunu yaşatmak Rışvanlar arasında sosyal, kültürel dayanışmayı ve her türlü maddi ve manevi yardımlaşmayı sağlamaktır. Unutmayalım ki dalından kopan yaprağın akıbetini rüzgar tayin eder."

Konuşmaların ardından Gaziantep Kuva-yi Mücahitler Derneği üyeleri şiirler okudu. Folklor gösterisi, güreş müsabakalarının ardından davetlilere pilav ikramı yapıldı. Sanatçı Kral Deniz, Cafer Güvenç, Sait Döşkaya, Zahide Özdemir ve Mustafa Uğur şarkılar söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız