SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ritim Bozukluğuna 'Dondurma' Tedavisi

0
Güncellendi - 2017-01-05 03:08:36
Ritim Bozukluğuna 'Dondurma' Tedavisi
A- A+ PAYLAŞ

  • TÖTM Kardiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Açıkgöz, kalp ritim bozukluğunu giderme operasyonlarını başarıyla yaptıklarını söyledi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nusret Açıkgöz kalp ritim bozukluğunu dondurarak giderme operasyonlarının başarılı şekilde devam ettiğini açıkladı.

Konuyla ilgili bilgi veren Açıkgöz, “Kalp ritim bozukluklarının balon yöntemiyle eksi 40-50 derecede dondurularak tedavi edilmesi Atriyal fibrilasyon gibi ritim bozuklukları için yapıldığını söyledi. Açıkgöz, Atriyal fibrilasyonun kalbin kulakçıklarındaki elektriksel aktivitenin tamamıyla bozulduğu bir ritim bozukluğu olduğunu, toplumda sık görüldüğünü ve sıklığının genel toplumda % 1 iken ilerleyen yaşlarda bu oranın % 10’ lara kadar çıktığını” belirtti.

Atrial fibrilasyon hiçbir yakınmaya yol açmayabileceği gibi çarpıntı, Efor performansında azalma, bayılma ve inmeye (felç) yol açabilir. Ayrıca hastalar uygun bir şekilde tedavi edilmezse bu ritim bozukluğu uzun dönemde kalpte büyümeye ve kalp yetersizliğine neden olabilir ifadelerini kullandı.

"CRYO-ABLASYON, Türkiye’de sadece belirli merkezlerin yapabildiği bir yöntem olup bu yöntem kasıktan kalbe girilerek bir balon yardımıyla gerçekleştirilmektedir. Amacımız ritim bozukluğuna neden olan sol kulakçıkla akciğer toplardamarının bağlanma yerinden kaynaklanan ektopik odakların eksi 40-50 derecede dondurulması yani bir nevi ritim bozukluğuna yol açan kaynağın durdurulması- dondurulmasıdır" diyen Açıkgöz, “Bu esnada donma nedenli doku hasarı oluşturularak anormal uyarıların elektriksel bağlantıları kesilir. Tedavinin başarı oranları % 80’ üzerinde olup hastalar birkaç gün içerisinde evine gidebilir. Böylece ritim bozukluğu olan hastalar ilaçsız tedavi edilerek hastanın çarpıntıları azalır, yaşam kalitesi artar ve en önemlisi de hastanın ölmesine ya da sakat kalmasına yol açabilecek inmenin de önlenmesi sağlanır” açıklamasını yaptı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • KADİR TOY (7 yıl önce)
    SAYGI DEĞER NUSRET AÇIKGÖZ HOCAM BEN 78 YAŞINDAYIM.20 YINDAN BUYANA RİTİM BOZUKLUĞU HASTASIYIM .SABAH AKŞAM KAN CIVITICI CE SABAHLARI ILACINI ALIYORUM ŞU ANDAKİ KONTOROLARIMDA KALBDE BÜYÜME YOK BEN BU DERTTEN KURTULMAK İSTİYORUM.BENİ AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİM SAYGILARIMLA
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (7 yıl önce)
    rabbim yolunuzuzu açık etsin başarılarınızın devamını dileriz hocam
    0
    0
    Yanıtla
  • şevket aslan (7 yıl önce)
    Rabbim Başarıların devamını nasip etsin inşallah. Memlekete millete faydalı nice hizmetler yapmayı nasip etsin inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (7 yıl önce)
    Nusret hocamız gerçekten harika işler yapan bir hocamızdır. Allah kendisine sağlıklı ömürler versin. Hastalara ilgisi ve alakası hoşgörürsü gerçekten takdire değer bir hocamızdır. Aslına bakılırsa hastanede sanki başarı sadece Karaciğer nakillerinde varmış gibi topluma lanse edilmektedir. Oysa bir çok cerrahi ve dahili branşlarda harikalar yaratan hocalarımız mevcuttur. Mesela Genel cerrahide Dr. Mustafa Ateş Mide Kolon kanserlerinde başarılı bir hocamızdır. Bu hocalarımız gibi inanın onlarca hocamız hastalara hizmet vermektedir. Allah hepsinden razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla