SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Emniyet Müdürü Aslen Malatyalı

0
Güncellendi - 2018-12-13 03:17:44
Şehit Emniyet Müdürü Aslen Malatyalı
A- A+ PAYLAŞ

Rize Emniyet Müdürlüğü'nde meydana gelen olayda Emniyet Müdürü Altuğ Verdi Derepazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi'nde görevli bir polis memuru tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu. Saldırıda saldırgan polis memuru dahil 3 polis memuru yaralandı. Bu arada şehit Emniyet Müdürü Verdi'nin aslen Malatyalı olduğu bildirildi.

OLAY..

Alınan bilgiye göre, Pazartesi günü (11 Aralık) saat 15.00 sıralarında Rize Emniyet Müdürlüğü binasına gelen Derepazarı Emniyet Amirliği'nde görevli trafik polisi İsmail Hakkı Saraçoğlu, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile görüşmek istedi. Özel Kalem Müdürlüğü'ne silahını bırakıp makamda görüşen Saraçoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde bir bölüm kazandığını belirterek Rize merkezde görevlendirme talebi oldu. Ancak olumsuz yanıt aldığı tahmin edilen Saraçoğlu, çıkışta özel kalemden silahını teslim alarak tekrar içeri girdi ve Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'ye ateş etmeye başladı. Bu sırada beraberindeki personel şube müdürü olan polis müdürü ve Verdi'nin koruma polisine de ateş eden Saraçoğlu, ardından karşı açılan ateşte silahlı vurularak yaralandı. Olay sonrası ağır yaralanan Verdi ve biri saldırgan 3 polis memuru ambulansla Rize Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Burada Verdi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Şehit Emniyet Müdürü için, Çarşamba günü Rize'de tören düzenlenecek ve cenaze daha sonra uçakla Mersin'e götürülecek, burada ikindi namazını müteakip toprağa verilecek.

ASLEN MALATYALI..

İstanbul doğumlu olan 46 yaşındaki Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin ailesinin aslen Malatyalı olduğu bildirildi. Babası Ertuğrul Verdi'nin de emekli Emniyet mensubu olduğu öğrenilen Altuğ Verdi'nin, babasının görevi nedeniyle bulunduğu İstanbul'da dünyaya geldiği, Verdi ailesinin emeklilikten sonra Mersin'e yerleştiği, şehit müdürün cenazesinin de Mersin'de toprağa verileceği haber alındı.

Ertuğrul- Nurdan Verdi'nin çocukları ve aslen Malatyalı olan Rize Emniyet Müdürü Verdi, 1972 yılında İstanbul’da doğdu. 1989 yılında Polis Koleji'ni bitirdikten sonra 1993 yılında Polis Akademisi'nden mezun oldu. Verdi, daha sonra sırasıyla İstihbarat Daire Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosluğu, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kosova Barış Gücü, Birleşmiş Milletler Haiti Barış Gücü, Mersin Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı'nda değişik rütbelerde görev yaptıktan sonra 28 Aralık 2016 tarihinde 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etmişti. verdi, ABD ve Almanya başta olmak üzere birçok yabancı ülke nezdinde düzenlenen toplantı ve programlarda Türkiye'yi temsil etmişti. Verdi, iyi derecede İngilizce biliyordu. Altuğ Verdi, 19 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete ’de yayınlanan ve 2017/348 sayılı Kararname ile Rize Emniyet Müdürü olarak atanmıştı. Şehit Emniyet Müdürü Verdi evli ve bir kız babasıydı.

Rize, iha- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Çırmıhtılı (5 yıl önce)
    Görevi başında hiç tanımadığı bir personel tarafından gerekçesi tayin olan bir saldırı sonunda hayatını kaybeden emniyet müdürüne gerçekten yazık oldu...Allah rahmet eylesin....Işıklar içinde uyusun....
    0
    0
    Yanıtla
  • SÜKRÜ YAGCI (5 yıl önce)
    ALLAH rahmet eylesin ALLAH ailesinen ve polis camiyasina sabir eylesin mekani cenet eylesin sehidimiz
    0
    0
    Yanıtla
  • HAMZA AYDIN (5 yıl önce)
    Tüm Emniyet Teşkilatımızın başı sağ olsun.Allahım Mekanı cennet olsun Peygamber efendimize komşu olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAMZA AYDIN (5 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.Türkiyemizin Malatyamızın emniyetimizin kederli ailesinin başı sağolsun.Yaralılarımızada Allah şafi sıfatıyla şifa versin inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer (5 yıl önce)
    Yazık değilmi Geç bir fidana kolay yetişmiyor öyle güzel insanlar kendi çokarı rahtlığı için değrmiydi yuva yıkmaya ama mal esef 17 Yıldır bu ülkede Şidedi öğrettiler Camilerde İnsanlık için hutbeler değil siyasi rant için hutbeler veriliyor insanlık için güzel ahlak için verilse bu insanımız bu kadar şiddete yönelmez yaradan sahiplerine sabırlar versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • KADER (5 yıl önce)
    Tüm Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürlerinin başına böyle vahim olayların gelmemesi için Õzel kalemlere acil silah verilmeli her an böyle vahim olaylar beklenir Emniyet tedbirleri alınmalı sayın Emniyet müdürümüzün toprağı bol olsun kalanlara Allah sabır versin yaralılara acil şifalar
    0
    0
    Yanıtla
  • Çözüm bulmuşsunuz bravo
    0
    0
    Yanıtla
  • ALPEREN (5 yıl önce)KADER isimli kullanıcı yorumuna
    EMNİYET BU KONUYU ELE ALMAZSA GERÇEKTEN TÜM KAMU KURUM VE KURULUŞ MÜDÜRLERİNİN HİÇ BİR CAN GÜVENLİĞİ OLAMAZ. EMNİYETTE BÖYLE OLAYLAR YAŞANIYORSA DİĞER KURUMLARDA DAHA ÇOK YAŞANIR EMNİYETİN ÇOK BÜYÜK GÜVENLİK ZAFİYETİ BU OLAYLAR
    0
    0
    Yanıtla
  • SELAHATTİN SARIOĞLU (5 yıl önce)
    'Pisi pisine' diyebileceğimiz bir ölüm. Koskoca bir emniyet müdürü, bir baba, bir eş,... hayatını kaybetti... Allah rahmet eylesin,; acısı kendisiyle gitsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa doger (5 yıl önce)
    Allah rahmet etsin bu müdürü vuran katil hain şimdi rahatladı mi ailesine Allah sabırlar versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Eco (5 yıl önce)
    Allah rahmet etsin Yakınlarına sabır versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (5 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.Türkiyemizin Malatyamızın emniyetimizin kederli ailesinin başı sağolsun.Yaralılarımızada Allah şafi sıfatıyla şifa versin inşallah.
    0
    0
    Yanıtla