SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Roadshow Malatya'ya Gelecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:05:50
Roadshow Malatya'ya Gelecek
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) çocukları voleybolla tanıştırmak ve çocukların voleybola başlangıç eğitimini en doğru şekilde alabilmesi için birlikte hayata geçirdiği ‘Roadshow Voleybol’ projesinin basın toplantısı bugün Ankara Başkent Voleybol Salonu’nda yapıldı. 

Toplantıya TVF Başkanı Özkan Mutlugil ve TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Keten ile birlikte eğitmenler Athanasios Papageorgiou ve Cengiz Akarçeşme katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TVF Başkanı Özkan Mutlugil, projenin TVF için önemli olduğunu vurgulayarak, “TMOK ile birlikte yeni bir projeye başlıyoruz. Bu proje kapsamında dokuz farklı ilde eğitimler vereceğiz. Eğitmenlerimiz Athanasios Papageorgiou ve Cengiz Akarçeşme altı haftalık programı yöneterek dünyadaki son antrenörlük tekniklerini öğretecek. İkişer günlük eğitimleri tamamlayan katılımcılara bir adet mini voleybol seti ve iki adet top vereceğiz. Tüm katılımcılara bundan sonraki çalışmalarında destek olacağız. TVF olarak çok önemsediğimiz bu proje, olimpiyat hedefinde olan voleybol için büyük bir atılım olacak. Önümüzdeki senelerde bu turu geleneksel hale getirip, kapsamını genişletmek istiyoruz. Projeye olan destekleri için TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Keten’in şahsında TMOK’a ve eğitmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Athanasios Papageorgiou Almanya voleybolunun gelişmesinde büyük katkısı olan bir isim. Kendisinin şu ana kadar voleybol teknikleri üzerine yazdığı kitapların dilimize çevrilmesi için ileride beraber çalışmalarımız olacak” diye konuştu.

KETEN: “YENİ VE GELİŞTİRİCİ PROJELERİ HEP DESTEKLEYECEĞİZ”

Ardından söz alan Mustafa Keten ise, “TMOK’un kuruluş amacına ve hedefine uygun bu proje Türkiye’ye umut ve ışık olsun. Amacımız sporu tabana yaymak, bu nedenle olimpik ruha uygun bu projeyi destekleme kararı aldık. Projeye 50 bin TL’lik bir katkı sağlıyoruz. Öğretmen ve medya eksenli bir proje olması arzusundayız. Umarım medyadan da gerekli desteği görürüz. Olimpiyata hazırlık kolay değil, uzun süreli ve etkili projelere ihtiyaç var. Bu nedenle TVF’yi uzun süredir yaptığı çalışmalar nedeniyle tebrik ediyorum. TMOK yönetimi olarak yeni ve geliştirici projeleri hep destekleyeceğiz. Kişisel olarak da voleybola destek vermek benim için büyük gurur, çünkü ben de büyük bir voleybolseverim. Eğitmenlerimize çok teşekkür ediyorum. TVF’yi bir kez daha kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

PAPAGEORGIOU: “TVF BİR İSVİÇRE SAATİ GİBİ ÇALIŞIYOR”

Köln Spor Üniversitesi’nde görev yapan FIVB antrenör eğitmeni Athanasios Papageorgiou de, Mutlugil ve TVF personeline teşekkür ederek, “TVF tıpkı bir İsviçre saati gibi çalışıyor. Düzenlenen tüm organizasyonlar kusursuz bir şekilde ilerliyor. Eminim diğer federasyonlar TVF’nin tesislerini kıskanıyordur. Önümüzdeki dönemde dünya voleybolunu geliştirmek için bu tesisleri kullanmak konusunda Cengiz Akarçeşme ile fikir birliğimiz var. Ayrıca bu tür bir eğitim turu dünyada ilk kez yapılıyor. Bu nedenle TVF’yi gönülden kutluyorum. İlk ayağı gerçekleştireceğimiz Mersin’deki katılımcı sayısını duyunca çok mutlu oldum. Cengiz Akarçeşme ile de çok iyi bir ekip olduk. Daha önce gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimizde büyük bir başarı sağladık. Bundan sonraki eğitimlerimiz için de son derece olumlu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

AKARÇEŞME: “BAŞARI ELDE EDECEĞİMİZE İNANIYORUM”

Böylesine önemli bir projenin içinde bulunduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren antrenör Cengiz Akarçeşme, “Bu projeye eğitimcinin eğitimi olarak bakıyoruz. Eğitimlerin olacağı tüm illerde katılımın en üst seviyede olacağına ve başarı elde edeceğimize inanıyorum. Ayrıca çocukları voleybolla buluşturmak amacıyla bir mini voleybol videosu hazırladık. İçerisinde çok kapsamlı bilgilerin olduğu bu kılavuzun hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Roadshow Voleybol projesi kapsamında Mersin, Malatya, Şanlıurfa, Sakarya, Bursa, Muğla, Tekirdağ, Artvin ve Samsun’da iki günlük seminerler düzenlenecek. Roadshow Voleybol’un ücretsiz seminerlerine katılacak beden eğitimi öğretmenleri, alt yapı voleybol antrenörleri ve sınıf öğretmenleri, alt yapı çalışmalarının en iyi şekilde yapılmasına ilişkin alacakları eğitimlerin ardından çocuklara en doğru eğitimi verme imkanına kavuşacak.

Eğitimlerin Köln Spor Üniversitesi Öğretim Görevlisi FIVB antrenör eğitmeni Athanasios Papageorgiou ile birlikte Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve FIVB antrenör eğitmeni Dr. Cengiz Akarçeşme tarafından verileceği Roadshow Voleybol’un turne programı ise şu şekilde:

17-18 Temmuz 2014: Mersin

20-21 Temmuz 2014: Malatya

23-24 Temmuz 2014: Şanlıurfa

1-2 Ağustos 2014: Sakarya

4-5 Ağustos 2014: Bursa

7-8 Ağustos 2014: Muğla

10-11 Ağustos 2014: Tekirdağ

13-14 Ağustos 2014: Artvin

16-17 Ağustos 2014: Samsun

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız