SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Robocot Malatya 2018 Etkinliği

0
Güncellendi - 2018-05-07 01:25:11
Robocot Malatya 2018 Etkinliği
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi tarafından Malatyalı İş Adamları Derneğinin (MİAD) desteğiyle düzenlenen "ROBOCOT Malatya 2018" Bilim Şenliği başladı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve iki gün sürecek etkinlikler kapsamında farklı illerden katılımcılar, tasarladıkları robotları sergiledi.

Mesleki ve teknik okullardan öğrenciler tasarladıkları robotları tanıtırken, ziyaretçiler etkinliklere büyük ilgi gösterdi.

Marker&mucit sergisi, robotik yarışmalar ve atölye çalışmalarının yapıldığı etkinlikler kapsamında, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Piroteknik Sistemler Mühendisi Sırrı Oğuz, Japonya Osaka Üniversitesinden Ayonix kurucusu Sadi Vural, Massachusetts Institute of Technology (MIT) ve Dortmund University of Technology'den Prof. Yılmaz Uygun, İsviçre Fribourg University'den Prof. Dr. Ali Coşkun, Oxford University'den Emre Eren Korkmaz, Avustralya CSIRO'dan Dr. Hilkat Özgün de verdikleri konferanslarla bilgi ve birikimlerini gençlerle paylaştı.

Cuma günü başlayan şenlik Cumartesi günü sona erecek.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız