SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Robotlar da Gelecek'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, 5 ayda 180 kilometre stabilize yol yaptıklarını bildirdi.

Genel Sekreter Sami Er, Battalgazi Kadıçayırı köyünde yapımı devam eden stabilize yol çalışmalarını yerinde izledi. Sami Er, burada yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Biz aşağı yukarı 2009 yılı başından günümüze 5 aylık zaman içerisinde yaklaşık 180 kilometre stabilize yol çalışması yaptık. Bunun büyük çoğunluğu 2006-2007 yıllarında Köydes’le yapılan protokol gereği yapılması gereken yollardı. Biz öncelikle bunlara önem verdik ve biz 5 ay gibi bir zaman içerisinde bu yolları yaptık. Şu anda Battalgazi Zeynel Abidin yolunda yama ekibimiz de çalışmalara başladı.”

2008 yılında toplam 170 kilometre stabilize yol yapıldığını anımsatan Sami Er, “2009’un ilk 5 ayında geçen yılın toplam miktarından fazla yol yapmış durumdayız” dedi.

-HEDEF 337 KİLOMETRE YOL-
Sami Er, Geçen hafta iş programlarını tamamladıklarını açıklayarak, şu bilgiyi verdi:

“Geçtiğimiz hafta İl Genel Meclisi üyeleri ve başkanımızla birlikte ilçe ilçe programlarımızı yaptık. Kaymakamlarımızın da bulunduğu toplantıda ihtiyaca göre yapımı öncelik arzeden yolları belirleyerek programımızı yaptık. Toplantıda 337 kilometre stabilize yol yapımını hedefledik bu yıl içerisinde. Sanıyorum bu hedefi de geçeceğiz. Ayrıca 125 kilometre de Köydes kapsamında stabilize yapacağız.”

Asfalt çalışmalarına da değinen Sami Er, “1’inci kat asfaltımızı Özel İdare olarak 56 kilometre, Köydes programında 28 kilometre hedeflemiş durumdayız. 2’nci kat asfalt yapımını yine Özel İdare olarak 114 kilometre, Köydes kapsamında da 62 kilometre hedefledik” açıklamasında bulundu.

-ARAÇLAR MODERNİZE EDİLİYOR-
Sami Er, araçları yenilediklerini de dile getirerek, “Asfalt serme makinalarımız, astar taşıma röletank dediğimiz veya distrübütür dediğimiz araçlarımızın hepsini yeni revizyondan geçirdik. Yeni versiyon yeni bir sistemle asfaltı sereceğiz. Bu, işimizi biraz daha kolaylaştıracak. Ayrıca araçlarımız dışında kiralama da yaptık. Kiralamayla da ekibimizi güçlendirmiş olduk.”

-ASFALT ROBOTLARI YAKINDA GELİYOR-
Özel olarak yaptırılan Asfalt robotlarının yakın bir zamanda Malatya’ya getirileceğini belirten Sami Er, “3 adet asfalt robotumuzun imalatı yakın bir zamanda tamamlanmış olacak. Robotlarımızla da birlikte belli bir mesafe kat edeceğimizi düşünüyoruz” dedi.

3 adet asfalt robotunun siparişi geçen aylarda verilmişti. Bu robotlar yama çalışmasını pratik şekilde yaparak, zaman kaybını da ortadan kaldırıyor. Bir robot, 300 litre asfalt hizmeti görebiliyor. Otomatik olarak iş görecek robotlar, çok fazla ve hızlı iş yapma olanağını sunuyor. Çift dingilli olan robotlar, üzerinde çalışanları ve 12 ton malzemeyi taşıyabiliyor.

Robotların yaptırılmasıyla birlikte 7 Araç 16 personel ile tek bir ekip olarak çalışan Yama Ekibi, 2 Araç 5 personel ile oluşturulacak duruma getirilmiştir. Böylece, mevcut Tek Yama Ekibi, yeni personel ilavesi yapılmadan 3 ayrı ekip haline getirilmiştir.

Robotlarla birlikte asfalt çalışmalarında verimin 10 kat artması hedefleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız