SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Robotlar Malatya'da Yarışıyor

0
Güncellendi - 2016-05-08 23:38:26
Robotlar Malatya'da Yarışıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, İnönü Üniversitesi Bilgoritma Topluluğunca düzenlenen "ROBOCOT 2016" etkinliği kapsamında farklı illerden gelen katılımcılar, tasarladıkları robotları sergiledi.

Akıllı robotlar, büyük veri, nesnelerin interneti, 3­D baskı, zenginleştirilmiş gerçekçilik, siber güvenlik, yatay/dikey yazılım entegrasyonu ve siber güvenlik, bulut gibi 9 teknolojinin, 4'üncü sanayi devrimini tetiklenmesinde önemli rolü olduğu düşüncesinden yola çıkılarak gerçekleştirilen ROBOCOT 2016 etkinliğinde, Robotik ve Kodlama yarışmaları, Maker ve Mucitler Sergisi ile atölye ve konferans çalışmaları düzenleniyor.

Eğitim uzmanı Kayhan Karlı, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Malatya İş Adamları Derneği'nin (MAİD) katkılarıyla düzenlenen "ROBOCOT 2016" etkinliği kapsamında "Maker Yetiştiren Eğitim Semineri"nde öğrencilere dijital teknolojiler, kişisel ve mesleki gelişim konularını anlattı.

Seminerin ardından Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde, ROBOCOT Maker ve Mucitler Sergisi düzenlendi.

İnönü Üniversitesinin yanı sıra Marmara, Fırat ve Cumhuriyet üniversitelerinden gelen gençlerle, mesleki ve teknik okullardan gelen öğrenciler, tasarladıkları 26 robotu tanıttı.

Robitik ve Kodlama yarışmalarına ise farklı üniversite ve okullardan gelen yaklaşık 63 kişi yarıştı.

Akademisyenlerin yanı sıra özel sektördeki bilişim uzmanlarının değerlendirmesine tabi tutulacak robotlar arasında dereceye girenlere çeşitli hediyeler verilecek.

 A.A.

g5

g6

g7

g8

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • salih yılmaz (7 yıl önce)
    etkinlikteki çalışmalar hazır alınmış programlar ve çalışmalar sadece yunus emre ENDÜSTRİ MESLEK lisesinin çalışmaları altyapısı olan ve kaliteli eserlerdi. Bir meslek lisesinin yaptıkları gelecek adına beni umutlandırdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyup (7 yıl önce)
    çük güzel şehir merkezinde daha büyük katılımla harika işler başaraırsınız
    0
    0
    Yanıtla