SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Roma'yı Yaktılar...

A- A+ PAYLAŞ
 
Öfkeliler Grubu'yla başlayan barışçıl eylem, provakasyonlarla varlık düşmanı şiddet eylemlerine dönüştü.
 
İtalyan ''Öfkeliler''in (Indignati) geçen Cumartesi, Roma'da barışçıl bir şekilde başlayıp, provokatör gruplar nedeniyle şiddet eylemine dönüşen protesto yürüyüşünün ardından kentteki hasar bilançosu ağırlaşıyor.
 
ROMA'YI YAKTILAR
Başkenti savaş alanına çeviren gösterinin ardından, çevreye verilen zararın 5 milyon Euro'yu bulabileceği ifade ediliyor. Ateşe verilen arabalardan 1 milyon Euro, bir kısmı yakılan Labicana caddesi üzerindeki eski bir kışlada 700 bin Euro, yine ateşe verilen çöp kutularından 100 bin Euro zararın ortaya çıktığı, kırılan 40 kadar iş yerinin vitrini, sökülen kaldırım taşları ve güvenlik kamerası sistemi kullanılamaz hale getirilen metro durakları nedeniyle bilançonun daha da ağırlaşabileceği bildirildi. 
 
"BİZİ YAKMAK İSTEDİLER"
Labicana caddesi üzerinde oturan ve arabalarının yanışını izlemek zorunda kalan mal sahipleri de olaylar sırasında duydukları korkuyu, "Bizi yakmak istediler" şeklinde dile getirdi. 
 
Roma Belediye Başkanı Gianni Alemmano da olayların sorumlularını ''hayvan'' olarak nitelerken, zararların tazmini için hükümetten yardım istedi.
 
Olaylarda yaralananların sayısı 135'e çıktı; 12 kişi, ilk aşamada tutuklanmıştı.
 
Bu arada, gösteriye katılan bazı örgütler de polisin, şiddet eylemlerine neden olan gruplara müdahale etmekte geciktiğini savundu.
 
İçişleri Bakanı Roberto Maroni'nin yarın olaylarla ilgili Senato'ya bilgi vermesi bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız