SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rotasyon Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:07:49
A- A+ PAYLAŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memurlara rotasyon uygulanacağı haberleriyle ilgili "Herkes rahat etsin. Böyle birşey yok" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Devlet Memurları Kanunu'nda yapılacak değişiklik çalışmalarına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Bu çalışmanın, köklü, ihtiyaç duyulan önemli değişiklikler getirdiğini belirten Çelik, konunun içeriğine girmeyi, taraflarla konuşmadan uygun bulmadığını ifade etti.

Bu çalışma kapsamında memurların rotasyona tabi tutulacağına yönelik çıkan haberlerin anımsatılması üzerine Çelik, konunun, ''rotasyon'' şeklinde bir bakış açısından değerlendirilmesinin doğru olmayacağını vurguladı.

Çakılı kadro ve sözleşmeli kadro bulunduğuna işaret eden Çelik, ''Mesela, bir hemşire Şırnak'ta bir beldeye gidiyor, 'çalışacaksın'. İyi, güzel de kızcağız evlenmiş, kocası Ankara'da. Çakılı kadro sorunu çözmüyor. Sözleşmeli ile kadrolu arasında bir fark kalmadı. Ülkenin dört bir yanında kamu çalışanı olmayacak mı, olacak. Nasıl bir düzen kuralım, bunu taraflarla konuşacağız. Yoksa 'burada çalışan kişiyi rotasyona göndereceğiz' diye bir şey yok. Dengeli bir şekilde, kamu personelinin ülkenin dört bir tarafında hizmet sunması, rotasyon değil bu'' diye konuştu. 

Herkes rahat etsin 

Öte yandan Çelik, Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı'nın açılışında gazetecilerin "rotasyon" ile ilgili sorularını yanıtladı. 

Sorunlarla ilgili düzenlemeyi sosyal taraflarla yapmak istediklerini belirten Çelik, ''Bir kelime alıp, bunu kamuda huzursuzluk oluşturacak bir şekle dönüştürmek büyük haksızlıktır. Çünkü verilmiş bir karar yok" dedi. 

''Rotasyon haberleri kamuoyunu tedirgin etti. Böyle bir şey var mı, yok mu?'' sorusu üzerine Çelik, şunları kaydetti: 

''Herkes rahat etsin. Böyle şey yok. Bu taraflarla görüşülmeyen bir konu. Sözleşmeli personel ve çakılı kadronun getirdiği sorunlar neler? Bu sorunlardan memnun mu, başkanlara soracağız. Konuşacağız yeri, günü, saati gelince. Bu memnuniyet yoksa nasıl bir sistem düşünülmeli? Eğer memnuniyet varsa bu nasıl geliştirilmeli? Medyaya sitemim bu. Bir kelime, bir cümle üzerine bina edilecek bir personel rejimimiz yok. Bir kelime üzerine keşke bina edilebilse bir cümle ile bütün sorunlar çözülebilse.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız