SON DAKİKA
SON DEPREMLER

RTÜK Üyesi Doğan'ın Konferansı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin düzenlediği konferansın konuşmacısı, "Generaller" davası ile bir ara gündeme gelen RTÜK üyesi Mehmet Doğan. Konferans, 20 Mayıs Cuma akşamı.

BELEDİYENİN AÇIKLAMASI..
Konferansla ilgili olarak belediyeden yapılan açıklama şöyle:

"Malatya Belediyesi Dil Bayramı dolayısıyla 2005 yılı kültürel etkinlikleri çerçevesinde “Türkçe’nin Son Yüzyılı” konulu bir konferans düzenliyor.

Konuyla ilgili olarak Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre 20 Mayıs Cuma günü Belediye Konferans Salonunda düzenlenecek olan konferansa konuşmacı olarak Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi D. Mehmet Doğan katılacak. Konferansın başlama saati 20.30."

GENERALLER DAVASIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ..
RTÜK üyesi yazar Mehmet Doğan, Vakit Gazetesi'nde Asım Yenihaber imzasıyla yayınlanan "Onbaşı bile olamayacakların general olduğu ülke" yazısını yazan kişi olduğu gerekçesiyle, 312 generale 2'şer milyar lira tazminat ödemeye mahkum olmuştu.

Ankara'da görülen ve 1 yıl önce sonuçlanan davada, Doğan'ın avukatları, müvekkillerinin söz konusu yazıyı yazmadığını öne sürmüşler, ancak generallerin avukatları, yazının Doğan'ın bilgisayarından gazeteye geçildiğine ilişkin kayıtları mahkemeye sunmuşlardı.

"Büyük Türkçe Sözlük"ün de yazarı olan Doğan'la ilgili olarak RTÜK'ün internet sitesinde şu bilgiler yeralıyor:

"SBF Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo ve TV Bölümünden mezuniyetini takiben Türk Tarih Kurumu ve Yeni Türkiye Arş. Merk'de dokümantalist olarak çalıştı. TRT'de Gen. Müd. Danışmanlığı yapan Doğan, Büyük Türkçe Sözlüğü hazırladı. Doğan, film yapımcılığı ve senaryo yazarlığı, günlük gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. G.Ü.'de yazarlık dersleri verdi. Kültür Bakanlığında Film Denetme Kur. Üyeliği de yapan M.Doğan, Kuruluş döneminde Zaman gazetesinin yayın kurulunda görev aldı. Türkiye Yazarlar Birliği, Mehmed Akif Fikir ve Sanat Vakfı'nın kuruculuğunu ve Türk Yazarlar Birliği Başkanlığı yapan Doğan'ın çok sayıda kitabı, film metni ve senaryosu bulunmaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız