SON DAKİKA
SON DEPREMLER

RTÜK'ten Bölgesel Seminer

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yerel ve bölgesel radyo ve televizyon kuruluşlarına yönelik olarak düzenlenen 2 günlük eğitim semineri başladı.

Sabancı Kültür Merkezi'nde başlayan seminerin açılışına Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, RTÜK Daire Başkanları ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, seminerin son derece anlamlı bir eğitim çalışması olduğunu belirterek, "Televizyon ve radyoların bir kere günlük yaşantımızda, sosyal hayatımızın, ailemizin ayrılmaz bir parçasıdır" dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın ise, "Basınımızın daha verimli olabilmesi için imkanları gelişmiş ülkelerin standartlarına kavuşturulması gerektiği de bir gerçektir. Basın mesuliyet gerektiren önemli bir kamu görevi ifa etmektedir. Bu açıdan basınımızın insanımızı temsil etme, problemlerini, sıkıntılarını dile getirmede göstereceği başarı millet olarak gelişmemize ve kalkınmamıza katkıda bulunacaktır" ifadesini kaydetti.

RTÜK Eğitim Dairesi Başkanı Ayhan Özçelik ise yaptığı konuşmasında, "RTÜK, denetleme görevini yerine getirirken, aynı zamanda özellikle son zamanlarda düzenlediği faaliyetlerine daha da ağırlık vermiştir. RTÜK, önce sektörün ciddi manada düzenlenmesi ve arkasından denetlenmesi noktasından hareket etmektedir. İşte bu düzenleme faaliyetlerimizin en büyük ayaklarından birisini eğitim çalışmalarımız oluşturmaktadır. Eğitimli, nitelikli personelin istihdam oranının sektördeki oranına baktığımızda RTÜK'ün böyle bir eğitim çalışması yapmasının ne kadar doğru ve yerinde olduğunu bir kez daha görmekteyiz. Bizim hedefimiz, tüm ulusal, bölgesel ve yerel radyo ve televizyon çalışanlarının tamamını eğitimden geçirmektir. Önümüzdeki yıllarda bunu gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.

RTÜK'ün Malatya'da düzenlediği seminere Malatya, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Elazığ, Tunceli, Diyarbakır, Bingöl, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş illerinde yayın yapmakta olan 104 yerel ve bölgesel radyo ve televizyon kuruluşunun temsilcileri katılıyor.

Seminerde, "Türk Dilinin Doğru, Güzel ve Kurallarına Uygun Kullanılması", "Yayın İlkeleri, İzleme Ölçütleri ve Yayın Etiği", "Radyo ve Televizyon Yayın Hukuku, Yayıncı Kuruluşların İdari, Mali ve Hukuki Sorumlulukları", "Radyo ve Televizyon Yayıncılığının Teknik Boyutu" ile "Yerel Medya" konularında bilgiler verileceği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız