SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ruh Katabilmek Önemli"

0
Güncellendi - 2018-01-23 04:31:55
A- A+ PAYLAŞ

Merkezi İstanbul'da bulunan Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD)'ın aylık toplantısının sonuncusu yapıldı. İnönü Üniversitesi yöneticileri ile sağlık sektöründe faaliyet gösteren Malatyalı bazı işadamlarının da katıldığı toplantıda, üniversite ve Turgut Özal Tıp Merkezi ile ilgili bilgilendirme yapıldığı bildirildi.

Toplantıya ilişkin olarak MİAD'ın internet sitesinde şu bilgiler yeraldı:

"MİAD 64. Aylık Toplantısı, 20 Ocak 2018 Cumartesi Günü Holiday INN Airport Otel’de gerçekleştirildi. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve heyetinin konuşmacı misafir olduğu toplantıda; İnönü Üniversitesi, Tıp Fakültesi ve Turgut Özal Tıp Merkezinin çalışmaları hakkında bilgilendirmeler misafirlerle paylaşıldı. Toplantının moderatörlüğünü; 25 yıl İnönü Üniversitesine hizmet etmiş, Prof. Dr. Ramazan Özdemir üstlendi.

Medicana Hastaneler grubunun sponsorluğu ile tertip edilen toplantı, 250’yi aşkın üye işadamı, bürokrat, akademisyen hukukçu ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Medicana Hastaneler Grubunun tanıtım videosu ile başlayan toplantının açılış konuşmasını MİAD Genel Sekreteri Hakan Odabaşı gerçekleştirdi. Derneğin yeni dönem faaliyetlerinden bahseden Odabaşı’nın ardından MİAD Konukevi projesinin videosu salondaki misafirler ile paylaşıldı. Konuşmalarını yapmak üzere sırasıyla; Kadın Kolları Yürütme Kurulu Başkanı Selin Yurdakul, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Adnan Başdemir ve Sağlık Komisyonu Başkanı, Genel Cerrah H. Nevzat Elmalı kürsüye davet edildiler ve başkanlığını yapmış oldukları kurulların çalışmaları hakkında hazirunu bilgilendirdiler.

Konuşmaların ardından, 12. Dönem Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Aziz Yeniay’a yapmış olduğu çalışmalar hakkında teşekkür plaketi takdim edildi. Plaket takdiminin ardından, MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş tüm salonu selamlayarak konuşmasına başladı. Bir Malatyalı olarak şehre vefa gösterilmesinin gerektiğini savunan Akdaş, İnönü Üniversitesi çalışmalarının Malatya’yı daha da yücelteceğini sözlerine ekledi. MİAD Konukevinden bahseden Başkan; “Biz işadamları olarak para harcayıp Konukevi’ni bitirdik. Fakat oraya ruh katabilmekte bir o kadar önemli. Bu noktada desteklerini esirgemeyen İnönü Üniversitesine çok teşekkür ederim. İnönü Üniversitesi ile şu an diyaloglarımız daha da gelişmiş durumda ve bunun devam etmesini diliyorum” dedi.

Yunus Akdaş’ın konuşmasının ardından, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi.

“İnönü Üniversitesi Ortaya Koyduğu Performans ve Başarı Grafiği ile Yüz Akıdır”

İnönü Üniversitesinin, kurulduğu 1975 yılından beri eğitime ve bilime katkısıyla bir marka olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ahmet Kızılay, hayalinde İnönü Üniversitesini bir dünya üniversitesi yapmak olduğunu misafirlerle paylaştı. URAP Türkiye son verilerini de aktaran Kızılay, 2017 – 2018 döneminde devlet üniversiteleri arasında 25. sıraya yükseldiklerini aktardı.

Rektör, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“12 Ocak 2018 tarihinde temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulumuz ile üniversitemize yeni bir birim daha kazandırıyoruz. 12.000 m2 kapalı alan olmak üzere toplamda 30.800 m2 sahip MYO kampüsünde derslik, atölye, idari ve sosyal hizmetler olmak üzere 4 ayrı blok yer alacak.

“Hayat boyu öğrenme” anlayışını benimsemiş bir üniversite olarak Uzaktan Eğitim ve Sürekli Eğitim Merkezlerimizde çok sayıda öğrencimize eğitim imkanı sunuyoruz.

Onkoloji Hastanemizin inşaatına başlandı. Ülkemize ve şehrimize donanımlı bir hastane yapıyoruz.

MİAD 2. Konukevi, hastanenin karşısında 101 odalı olarak faaliyete geçecektir. “Mehmet Şahin Nalbant Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi” inşaatı hızlı bir şekilde devam etmektedir.”

Rektörün ardından söz alan Karaciğer Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz’da yapmış olduğu çalışmaları paylaştı.

Enstitü’de, açıldığı günden itibaren 2.340 nakil yapıldığına dikkat çeken Yılmaz, şu an da dünya ikincisi, Avrupa’da ise birinci olduklarının altını çizdi. İnce bağırsak naklinin yapıldığı ikinci merkez oldukları sözlerine ekleyen başarılı bilim adamı, hedeflerinin dünyada birinci sıraya oturmak olduğunu aktardı.

Sezai Yılmaz’ın ardından, sırasıyla; Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman ve Teknokent Müdürü Yar. Doç. Fatih Kocamaz söz aldılar.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman, 4.000 kişinin ibadet edeceği; ibadet mekanlarının yanı sıra kütüphane, okuma salonları, dinlenme yerleri, sergi reyonları, sosyal mekanlar ve temizlik alanları gibi ünitelere sahip olacak Camii inşaatının devam ettiğini sunum eşliğinde paylaştı.

Toplantının son konuşmacı misafiri olan Teknokent Müdürü Yar. Doç Fatih Kocamaz ise, Teknokent bünyesindeki şirket sayısını bir yıl içerisinde 14’den 32’ye çıkardıklarını misafirlerle paylaştı. Malatya’lı işadamlarının AR-GE ve tasarım faaliyetleri için Malatya Teknokent’e davet eden Kocamaz, bu sayede Üniversite – Sanayi birlikteliğinin daha da güçleneceğini savundu.

Yapılan konuşmaların ardından soru – cevap bölümüne geçildi ve toplantıya katılan misafirler merak ettikleri soruların cevaplarını alma imkanı buldular. Toplantının sponsoru; Medicana Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozkurt tarafından Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a takdim edilen teşekkür plaketi ile MİAD 64. Aylık toplantısı tamamlandı."

miad.org.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • turan yorulmaz (6 yıl önce)
    Ben mi atladım acaba, haber de Ramazan Hocanın adı hiç zikredilmemiş. Koca Ramazan hoca ne çabuk unutuldu.
    0
    0
    Yanıtla