SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ruh Sağlığı Merkezi Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:14:46
Ruh Sağlığı Merkezi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, ağır ruhsal sorunlar yaşayan vatandaşlara tedavi, rehabilitasyon ve psikolojik destek vermek üzere, Malatya Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak kurulan Göztepe Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin hizmet vermeye başladığını duyurdu. 

Ruh Sağlığı Merkezi’nin faaliyet alanı ve sunmaya başladığı hizmetler konusunda bir açıklama yapan Malatya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uz. Dr. Şükrü Özdemir, merkezde; hastaların mesleki, toplumsal ve ailesel işlevselliklerini geliştirmek, üretkenliklerini arttırmak amaçlandığını belirtti. 

Malatya Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak faaliyet göstermeye başlayan Göztepe Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde psikiyatrist, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, iş-uğraş eğitimcileri, sorumlu hemşire ve hemşirelerden oluşan bir kadro ile hizmet verildiğini ifade eden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şükrü Özdemir, vatandaşların merkeze 09.00-16.00 saatleri arasında başvuruda bulunabileceğini kaydetti. 

Şizofrenik hastalıklar da tedavi ediliyor 

Göztepe Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi edilebilecek ve psikolojik destek sağlanabilecek ruhsal sorunları “Ayaktan takip ve tedaviye uyum sağlayabilecek ağır kronik ruh hastalığı olanlar (Şizofreni, Bipolar Bozukluk” olarak açıklayan Dr. Şükrü Özdemir, merkezde çok amaçlı salon, kütüphane, gözlem ve görüşme odası, ekip odası, iş-uğraş odası, kapalı spor alanı ve grup terapi odası gibi aktivite donanımı bulunduğunu kaydetti. 

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Şükrü Özdemir, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde sunulan psikiyatrik ve psikolojik destek hizmetlerinde sadece hastaların ve danışanların değil, hasta ve danışan ailelerinin de faydalanabileceğini kaydetti. 

‘Göztepe Mah. 17. Sokak No:40’ adresinde yerleşen merkezin telefon numarasının ise ‘0422.311 80 87’ olduğu belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Aytekin Dağ (3 yıl önce)
    Bendeniz, hasta sıfatıyla Malatya/Göztepe 1 No'lu TRSM müdavimlerinden olup, 4 yıldan bu yana bu merkezden hizmet almaktayım. Verilen hizmetlerden son derece memnun olup, başta Dr. Filiz Güner hanımefendi olmak üzere tüm personele teşekkür ve saygilarimi sunarım.
    %100
    %0
    Yanıtla