SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ruh Sağlığınızı Bozmayın!

A- A+ PAYLAŞ

Herkesin hayali fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak. Bunu elde edebilmek için sürekli aç kalarak diyet yapanlar aslında kendilerini tehlikeye atıyor.

Diyetisyen Nurcan Erzurumlu, sağlıklı zayıflamanın sırlarını açıkladı. Diyetisyen Erzurumlu, bilinçsizce yapılan diyetlerin vücut ve ruh sağlığını bozabileceği uyarısında bulunurken, kamuoyunda zayıflama ile ilgili bilinen uygulamalar hakkında da bilgi verdi. Aç kalarak zayıflanacağı görüşünün doğru olmadığını belirten Erzurumlu, diyetlerin kişiye özel olduğunu vurguladı.

"NORMAL ÖLÇÜDE YERSENİZ DE KİLO VEREBİLİRSİNİZ"

"Sağlıklı zayıflamak ve vücut ağırlığını dengede tutmak için ilk kural doğru beslenme bilgisine sahip olmaktır." diyen Diyetisyen Erzurumlu, normal ölçülerde yemek yiyerek de kilo verilebileceğini söyledi. Diyetisyen Erzurumlu, "Sadece haşlama sebze ve salata yer; pilav, makarna ve ekmeği diyetinizden çıkarırsanız, dengesiz beslenirseniz ve günlük almanız gereken enerjinin altında enerji alırsanız. Bu durumda hızla kilo kaybetmeye başlarsınız. Bu kilo vermek isteyen herkesin ve beslenme konusunda uzman olmayan kişilerin en çok başvurduğu yöntemlerden biridir." dedi.

DENGESİZ BESLENMENİN ZARARLARI

Erzurumlu, "Düşük kalorili diyete devam edildiği takdirde vücudun biyokimyasal dengesi bozulduğu için kanda ürik asit miktarı artar, kolesterol düzeyi yükselir. Böylece vücut ve ruh sağlığımız bozulur. Bu nedenle normal pişirilmiş tencere yemeklerinden yiyerek ve sağlıklı beslenerek yapılan diyetler daha uzun zamanda düşük kalorili diyetlere göre daha sağlıklıdır." uyarısında bulundu.

Diyetlerin kişiye özel olduğunu belirten Diyetisyen Erzurumlu, dengesiz beslenmenin diyabet, hipertansiyon, felç, kalp hastalıkları, bazı kanser türleri, karaciğer yağlanması, kireçlenme, solunum sistemi bozuklukları, adet bozuklukları, deri ve cilt hastalıkları gibi çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasına zemin hazırladığını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız