SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ruhsat Bir Gün Önce..

A- A+ PAYLAŞ

Özelleştirildikten sonra kapatılan Sümerbank Fabrikası'nın arazisine yapılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Kasım Cumartesi günü açılışı yapılan Malatya Park Yaşam Merkezi’nin “bazı bölümlerine”, Başbakanın ruhsatsız bir yeri açması gibi bir skandal yaşanmaması için, açılış gününden bir gün önce ‘Yapı Kullanma Ruhsatı” verildiği ortaya çıktı.

Cemal Akın’ın başkanlığı döneminde Sanayi Tesisi ruhsatı alınarak inşaatına başlanan, MHP’nin itirazı üzerine yapılanın sanayi tesisi değil de iş merkezi olduğu bilirkişi raporlarıyla tespit ettirilen Malatya Park Yaşam Merkezi’nin hizmete açılan bölümlerine Başbakan’ın gelişinden bir gün önce verilen ruhsatın, belediyenin yetkili kişileri tarafından 13 Kasım Cuma günü mesai bitiminden sonra 21.00 ile 22.00 saatleri arasında imzalandığı kaydedildi.

Ruhsatta, geçtiğimiz Pazartesi günü İmardaki usulsüzlük nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında görevinden alınan İmar Müdürü Hamit Güneş’in de imzasının bulunduğu öğrenildi. Güneş’e imzalatılan bu belgenin, görevden alınmadan önce imzaladığı son belge olduğu öne sürüldü.

Konuyla ilgili olarak soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise “Malatya Park Alışveriş Merkezi’ne 13 Kasım Cuma günü ruhsat verildi” demekle yetindi ancak belediye yetkililerin ruhsatı hangi saatte imzaladığına ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Başkan Çakır, basın mensuplarının ısrarlı soruları üzerine “Daha önce bize bu konuda başvuruları olmuştu. Biz arkadaşlarımızı oraya gönderdik Arkadaşlarımız da gerekli incelemeleri yaptılar. Hizmete açılan bölümlerde her şey usulüne uygundu ve hizmete açılan bölümler için yapı kullanma ruhsatı verildi.”dedi.

Bu arada, konu Belediye Meclisi’nin 18 Kasım Çarşamba günkü toplantısında bağımsız üye Avukat Betül Aksoğan tarafından da gündeme getirildi. Aksoğan’ın sözlü olarak yanıtlanmasını istediği ve Başbakan Erdoğan’ın açtığı alış-veriş merkezinin ruhsatının olup olmadığı” yönlü soru önergesini Başkan Çakır, “Evet ruhsatları vardır ve ruhsatı bir gün önceden alınmıştır.” diye yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız