SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ruhsat Verdiysen İptal Et..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya TSO Meclisi'nin Haziran dönemi toplantısı Meclis Salonu'nda yapıldı. Oda çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Mücahit Fındıklı; Kağıt Fabrikasının açılacağı, 3.OSB alanındaki yapılaşma, AB kaynaklı ABİGEM projesi ve Şeker Fabrikası alanıyla ilgili Meclise bilgi verdi.

KAĞIT FABRİKASI AÇILACAK..
TSO Başkanı Fındıklı, meclis toplantısında üyelere şu bilgileri verdi:

“Pazartesi gününden itibaren Ankara yolu üzerinde ki kağıt fabrikası 85 işçi ile üretime başlayacak. Uzunca bir süredir üretime geçmesi konusunda sürdürülen çalışmalar nihayet sona erdi ve bu fabrikamız en kısa zamanda tam kapasite çalışır duruma geçecek. Tam kapasite ile çalıştığı zaman 180-200 işçimize ekmek kapısı aralanacağı gibi ilimizde bulunan hurda kağıtları alması bakımından da ilimiz ekonomisine bir ivme kazandıracaktır"

3. OSB'DEKİ YAPILAŞMA..
Fındıklı, geçtiğimiz günlerde haftalık YORUM Gazetesi'nin manşetinde de, "gelişigüzel yapılaşma" iddiaları ve tepkilerinin yer aldığı 3. Organize Sanayi Bölgesi (OSB)için düşünülen alan ile ilgili de mecliste açıklamalarda bulundu ve "3. organize Bölgesi alanı için; yaklaşık 2 yıldır Valilik, Belediye ve TSO olarak beraber çalıştık ve kararlaştırdık. Bütün resmi işlemler tam 22 kurumun onayını aldık. DSİ ile olan sorunlarda çözülmek üzere. Bu bölge Organize Sanayi Bölgesi olarak ilan edilecek. Bunu herkes biliyor. Bu bölge de gelişigüzel yapılaşmaya izin vermek ilimizin gelişmesine ve sanayisine de önemli bir darbe vuracaktır.

1. ve 2. OSB ile birlikte bu bölgenin sanayi alanı olmasının, ileriki süreçte Malatya sanayisinin gelişmesine önemli katkıda bulunacağı ortada iken yapılaşmaya izin vermek Malatya sanayisi için olumsuz bir gelişmedir. Onun için tekrar diyoruz ki ruhsat verdiysen iptal et, yok vermediysen gerekeni yap.” diye konuştu.

3. OSB için düşünülen alanda, Malatya Belediye meclisinin bazı üyelerine ait bir beton tesisi ile bir akaryakıt istasyonu bulunduğu, bunların ruhsatlı olup olmadığının tartışmalı olduğu öne sürülmüştü. TSO Başkanı da tepki göstermişti.

1. ve 2. OSB'nin yanı başında olan, bir bölümü 3. OSB için düşünülen alanda yeraldığı öne sürülen, 9 bin dönümü hazineye, 2 bin dönümü de vatandaşlara ait olmak üzere 11 bin dönümlük alanda yeralan ve geçtiğimiz günlerde temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından atılan beton santralı ile ilgili olarak YORUM Gazetesi'ne açıklama yapan Fındıklı, "OSB'lerde yer alacak kuruluşlar içinde olmaması gereken bazı sektörler var. Bunlardan biri de beton santralleri.." diyerek, bu konudaki talebe olumlu yanıt vermemelerinin gerekçesini açıklamıştı.

ABİGEM MERKEZİ MALATYA
Fındıklı, TSO Meclis toplantısında ABİGEM'le ilgili de şu bilgileri verdi:

"Kısa adı ABİGEM olan Türkiye AB İşbirliği Geliştirme Merkezi’nin Türkiye’de şu anda sadece Gaziantep, İzmir ve Kocaeli’nde bulunuyor. Bu merkezler, sivil ve resmi kurumlara AB destekleri ve projeleri konusunda danışmanlık hizmeti sunuyor. Bu merkezin bir tanesinin de ilimizde kurulması için yaptığımız başvuru kabul gördü ve dördüncüsü de ilimizde kurulacak. ABİGEM’in kurulması ile birlikte KOBİ’lere Sivil Toplum Örgütlerine, ve sanayicilere AB konusunda danışmanlık hizmeti sunacak. Bu merkezin ilimize kazandırılması ile ilimiz ekonomisinde önemli bir ivme olacaktır”

POLEMİK YAPMAYALIM
Oda başkanı Fındıklı, arazisinin büyük bölümünün belediyeye devri tartışma konusu olan Şeker Fabrikası alanı için de özetle “Polemik yapmayalım. Bu iş medya aracılığıyla olmaz. İşin özüne inmek lazım. Fabrikanın kullanacağı alanı belirtmesi ve bu alanda faaliyetini bir müddet daha devam etmesi gerekli." dedi.

KAYNAK: Yaşar KARAASLAN- YORUM GAZETESİ..
FOTO: TSO Meclis üyelerinden bir bölüm (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız