SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ruhsatı Yokmuş!.. İyi mi?

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:09:22
Ruhsatı Yokmuş!.. İyi mi?
A- A+ PAYLAŞ
Kültür Bakanlığı, Malatya Valiliği İl Özel İdaresi ve Malatya Belediyesi’nin ortaklığıyla yapılan ve geçtiğimiz yıl Başbakan Erdoğan’ın Malatya mitinginde sonra açılışını yaptığı Malatya Kongre ve Kültür Merkezinin “Yapı Kullanma” belgesinin olmadığı ortaya çıktı. 
 
Başbakan Tayip Erdoğan, geçtiğimiz yıl seçimler kapsamında Mayısayında  geldiği Malatya’da miting sonrası  Kongre Kültür Merkez’inde düzenlenen törenle, merkez ve birçok tesisin toplu  açılışını yapmıştı.
 
BELEDİYE VATANDAŞA GÖZ AÇTIRMAZKEN...
İl Özel İdaresi tarafından geçici kabulü yapılan ve bugünlerde de kesin kabulü yapılacak olan merkezin, imalat aşamasında eksiklikleri de aradan bir yıla yakın süre geçtiği halde giderilemedi. Yapı kullanma belgesi olmayan bina sahiplerine çeşitli cezai yaptırımlar uygulayan Malatya Belediyesi’nin, hissedarı olduğu bina hakkında herhangi bir işlem yapmaması eleştirilere neden oldu.
 
Geçtiğimiz yıl Nisan ayında meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle birçok bölümü sular altında kalan ve bu görüntüleri ile yerel basının gündeminde yer alan merkezin, aradan bir yıla yakın süre geçtiği halde eksikliklerinin giderilemediği, geçtiğimiz günlerde meydana gelen kar yağışı ile yine ortaya çıkmıştı
 
PROJEYE AYKIRI YAPILDIĞI İDDİASI
Yapı Kullanma Belgesinin, Kongre ve Kültür Merkezi binasının, projesine uygun olarak inşa edilmediği ve bu nedenle belgenin verilmediği ileri sürülüyor. 
 
Yapım ihalesi ve kontrollüğü Malatya İl Özel İdaresi'nce yapılan ve 2011 yılı başlarında Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün binaya taşınmasıyla hizmete açılan Kongre ve Kültür Merkezi binasının, projesine ve yapı yönetmeliklerine göre imalatı yapılmadığı gerekçesiyle binanın Bakanlığa devrinin de henüz gerçekleşmediği öğrenildi. 
 
ARŞİV FOTO: Başbakan Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi'nin de aralarında bulunduğu toplu açılış töreni esnasında.. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız