SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ruhsatları İmara Aykırı'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) İl başkanı Mehmet Asiltürk, Malatya Girişim Grubunun (MGG) aldığı Alışveriş Merkezi (AVM), sağlık, turistik tesis ve konut alanı olarak projelendirdiği eski Sümer Fabrikası alanı için verilen ruhsatların İmar Planlarına aykırı olduğunu ve o alanda AVM dışında kalan Sağlık (hastane) turistik (otel) tesisleri ile konut projelerinin yapılamayacağını öne sürdü.

Sümer Fabrikası alanına yapılacak projelerle ilgili olarak SP İl başkanı Mehmet Asiltürk; “Parti olarak MGG’nin aldığı eski Sümer Fabrikası alanına yaptırdığı AVM’ye ek olarak hastane ve otel ile konut projeleri için verilen ruhsatlar imar planlarına aykırı olarak verildi. Fabrika olarak çalıştırılacağı sözü verilmesine rağmen fabrika olarak çalıştırılmadı ve 5 yıl atıl kaldıktan sonra imar planlarına aykırı olarak alınan ruhsatlarla AVM’yi hizmete soktular. Yaptığımız incelemelerde o bölgenin yapılaşma yoğunluğu daha açık bir ifade ile Tapu Alanı Katsayısı (TAKS) yapılan alışveriş merkezi ile doldurulmuş. İmar komisyonundaki arkadaşımız bunu belirledi. MGG’nin o alanda yaptırmayı düşündüğü hastane, otel ve konut projelerinin bölgenin yapı yoğunluğu da göz önüne alınırsa yapılmaması gerekir. Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili daha geniş açıklamalar yapacağız.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız