SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ruhsatsız 5 'Dişçi Dükkanı' Kapatıldı

0
Güncellendi - 2020-01-15 02:32:52
Ruhsatsız 5 'Dişçi Dükkanı' Kapatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da ruhsatsız 5 diş yeri kapatıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü ile Malatya Diş Hekimleri Odası işbirliği çerçevesinde, ruhsatsız çalışan iş yerleri ile ilgili denetimler sıklaştırıldı.

Malatya'da, 5 Ocak 2020 tarihinde ruhsatsız faaliyet gösteren diş muayenesinde silah ve uyuşturucu madde ele geçirilmesiyle ilgili gelişmelerden sonra İl Sağlık Müdürlüğü ile Malatya Diş Hekimleri Odası işbirliği çerçevesinde, ruhsatsız çalışan iş yerleri ile ilgili denetimlerin sıklaştırıldığını bildiren Malatya Diş Hekimleri Odası Başkanı Murat Canbek, “Kaçak çalışan diş muayeneleri ile ilgili denetimler yoğunlaştırıldı. Son bir haftada, bugün kapatılan 2 iş yeri ile birlikte ruhsatsız olan 5 diş iş yeri kapatıldı. Bugün yapılan çalışmada da 2 ruhsatsız diş iş yeri mühürlendi” dedi.

“Yapılan operasyonlar göstermiştir ki, ruhsatsız diş iş yerlerine göz yumulması kanunsuzluk zincirini doğurur. Bugün insan sağlığını tehdit eden yetkisiz kişilere göz yumulması daha büyük kanunsuzluklar doğurur.” diyen Canbek, ruhsatsız diş iş yerleri ile mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Canbek, “Bizlerin yıllardır mücadele verdiği diplomasız ve yetkisiz kişilerin ağızda çalışmasını engellemek aslında Türkiye'de kanunsuzluklara karşı bir mücadeledir.” diyerek, bu konuda kendilerine yardımcı olan ve konunun üzerinde titizlikle duran İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Hasan (4 yıl önce)
    Diş kiliniklerinin çoğu usulsüz..sağlık bakanlığı bu konuya el atmalı..çok önemli cerrahi işlemler yapılıyor fakat çoğu denetimsiz açılmış durumda..mesela eczane açılışı yapılınca sağlık müdürlüğü tepeden tırnağa bütün prosedürleri eksiksiz istiyor ve bir eksiklikte bile eczane açtırmıyorlar..fakat diş klinikleri şuan başı boş..kaçak çalışan doktordan tutun SGK sız çalışan elemanlar ve hasta ticareti..önemli olan sağlık fakat iş paraya dönüşmüş durumda..
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat canbek (4 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Şu anda saglık mudurlugu cok sıkı calışıyor eksikleri olanlar hızla tamamlanıyor klink ruhsatı almak oldukca zor ve sıkı denetımlerde gayet etkılı. Sterılısazyondan işletılmesine kadar standaetlar Türkiye de en etkili illerden biri malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Talat (4 yıl önce)
    Hacı gardaş el emeği göz nuru döküp en zor şartlarda ve zor imkanlarda protezin nasıl imal edildiğinden haberin olsaymış keşke..onca senelerini mesleğine vermiş nice diş protez zanaatkarları emeğini bir paket sigara parasına sırf fakülte okumuş diye doktorlardan oluşan pazarda bedavaya sattığınıda bilseymilsin keşke..madem öyle okuyan hazıra konup servet sahibi olsun okuyamayan sanaatkar karın tokluğuna mahkum olsun o zaman..buyur adaletini kendin tanzim et..-
    0
    0
    Yanıtla
  • ne kadar basit düşünüyorsunuz kasap da et kesebiliyor cerrah da o zmn ikisi de aynı işi yapsın aynı parayı mı kazansın onlarda okusaymış o zaman yıllarını vermiş kafa patlatmatmış bu insanlar herkes kendi çapının işini yapıcak
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (4 yıl önce)didem isimli kullanıcı yorumuna
    Yıllarını vermiş ama birçoğu hiçbir şey bilmiyor.Sizin derdiniz cebinizi dolduramadığınız için.Yoksa halk sağlığı umurunuz da değil. Adamlar-dan 5 liraya aldığınız protezi fahiş fiyata satıyorsunuz. Sonuçta dişçisiniz sanırsın atomu parçalıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Pardon siz atom mühendisisiniz sanirim eğitim durumunuz nedir de diş HEKIMLERINI kucumseyebiliyorsunuz? Madem öyle kalbinizde bir sıkıntı olunca kasaba gidin oda iyi kesmeyi bilir sonuçta atomu parçalamıyor ya(!)
    0
    0
    Yanıtla
  • 3 kuruşluk eğitiminizle türkiyede yüzde 1 e girmiş hekimleri mi karalıyorsunuz.Biz hekimler olarak ağızda doktorculuklarla mücadelemiz sürecek daha beter olacaksıniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat canbek (4 yıl önce)Talat isimli kullanıcı yorumuna
    Şunu belirtmek isterım Türkiyede cogu meslek gibi diş teknisyenlerıde emekkerının karşılıgını alamamaktadırlar.Ama emegının karşılıgını almanın yolu kanunsuzluk ve buna gözyummak degıl ozaman kanunsuzluga hukukussuzlugu suca boguluruz. Hak aramak hukuk cercevesınde yapılmalıdır. Türkiye hukuk devletidir. Bu tür saglıksız koşullarla mücadelede en buyuk destek Diş teknisyenlerınden gelmektedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Baran (4 yıl önce)
    Şimdi sayın Canbek'e sorum şudur? Diplomalı ve yetkili klinikler protezi laboratuvar'dan kaç liraya alıp hastasına (müşteri) kaç paraya satıyorlar? Gerçekten mesele halk sağlığımı yoksa azalan pasta dilimimi?
    0
    0
    Yanıtla
  • abi senin sorun aynen bi otobüs ankara ya ne kadar mazot yakar ki bilet parası pahalı ya gelmiş..sadece mazot hesabi yapmışşın adam senelerce okumuş dişçilik fakültesini kazanmış..orada da emek vermiş,avukatlarada hiç para vermemek lazım o zaman onlarda sermayede yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat canbek (4 yıl önce)Baran isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın Baran sizler saglıgı agız ve diş saglıgını alış veriş olarak görüyorsanız size soylenecek çok bileyimiz yok ama toplumsal olarak kurallar ve toplumsal saglıgın korunmasından sorumlu diş hekimleri odaları ve saglık müdürlügü gibi kurumlar var önceliklihedef pasta degil bulaşıcı hastalıklar ve ehil olmayan yetkisiz kişilerin saglıksız şartlarda denetımsiz şekilde aids hepatıt gibi telafısız hastalıkkarı size cocukkarınıza veya ailenize bulaştırmasını engellemektır eminimki toplumun buyuk bir kısmı saglıgını bilgisiz saglıksız ellere teslim etmek istemez. Kanunun ve kuralın olmadıgı hiçbiryerde huzur ve saglık yoktur..
    0
    0
    Yanıtla
  • DrHayri (3 yıl önce)Baran isimli kullanıcı yorumuna
    Azalan pasta dilimi mi?Siz ne sanıyorsunuz kendinizi 5 sene fakülte okumuş bu iş için yıllarını dirsek çürütmüşlerle bir misin?Sen teknisyensin hasta ağzına dokunamazsın dokunursan gereken yapılır..
    0
    0
    Yanıtla