SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ruhsatsız Binaya da Doğalgaz!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki doğalgaz çalışmaları yürütülürken alt yapı projelerinin olmaması nedeniyle büyük sıkıntı yaşandığı bildirildi.

Malatya şehir içi doğalgaz dağıtım lisansı sahibi olan Malatya Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım PEGAZ A.Ş. Genel Müdürü Turgay Zorlu, Akkoza Oteli'nde bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Zorlu, 8 aydan beri Malatya'da olduklarını kaydederek, şehir içi doğalgaz dağıtım lisansının 30 yıl süreyle kendi şirketlerinde bulunduğunu aktardı.

Doğalgaz çalışmalarının Malatya Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülmesi için her hafta pazartesi günleri belediye yöneticileriyle toplantı yaptıklarını söyleyen Zorlu, "Alt yapı projesi olmadığı için bazı sorunlar yaşanıyor. Bu sorunları minimum seviyeye düşüreceğiz. 52 firma yetki belgesi almak için başvuruda bulundu. Firmalar proje hazırlayarak dokümanlarıyla bize sunacaklar ve bizde değerlendirmeye alacağız. Doğalgaz kullanımıyla Malatya çağdaş bir şehir haline gelecek. Havası değişecek, hava kirliliğini ve yakıt maliyetleri azalacak" diye konuştu.

PEGAZ A.Ş. Genel Müdürü Turgay Zorlu, binaların ruhsat konusuna da değinerek, "Binaların yüzde 80'inin yapı ruhsatı yok. Biz bunu beklersek sıkışıp kalırız. Bunun için yapı ruhsatı olmasa da abone kabul ediyoruz. Bu durum doğalgazın açılmasına engel değil. Çalışmalarımızı 4 ayrı firma ve 10 ekiple yürütüyoruz. Şuana kadar 30 kilometre boru hattı döşendi" diye konmuştu.

Malatya'da özellikle 1990'lı yıllarda yapılan binaların önemli bir bölümünün yapı ruhsatının olmadığı öne sürülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız