SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Rus- Çin İlişkileri Tarihin En İyi Aşamasında'

0
Güncellendi - 2018-05-30 04:43:16
'Rus- Çin İlişkileri Tarihin En İyi Aşamasında'
A- A+ PAYLAŞ

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Igor Morgulov, Rus-Çin ilişkilerinin tarihinin en iyi aşamasını gördüklerini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Igor Morgulov, "Çin ve Rusya: Yeni Bir Çağda İşbirliği" başlıklı uluslararası konferansta yaptığı konuşmada, Rus-Çin ilişkilerinin tarihinin en iyi aşamasını gördüklerini söyledi.

Çin ve Rusya arasındaki ilişkilerin gelişiminin tamamen iki ülkenin çıkarlarına tekabül ettiğini ifade eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Morgulov, "Rusya-Çin ortaklığı azgın bir okyanusta istikrarlı bir adadır. Rus-Çin ilişkileri tarihinin en iyi aşamasını görüyor" dedi. Morgulov ayrıca, Moskova ve Pekin 'in ikili ilişkileri yeni bir aşamaya getirmeyi başardıklarını da kaydettiğini belirterek, "Bugün, ülkemizde önemli bir ulusal kalkınma ve güvenlik faktörü var" ifadelerini kullandı.

“İkili çalışma başarı için önemli bir ön koşul” 

Çin ile Rusya arasındaki ilişkilerin gelişiminin iki ülkenin çıkarlarına tam olarak uyduğunu da teyit eden Morgulov, "Bağlarımızın olumlu gelişimine olan güven, zaman zaman ortaya çıkan zor meselelere yapıcı bir şekilde yaklaşmaya izin veren tüm alanlarda inşa edilmiş bir bütünlük sistemine sahip olduğumuz gerçeğine dayanmaktadır" dedi.

İkili çalışmanın başarı için önemli bir ön koşul olduğunu söyleyen Morgulov, "Çin, iyi bildiğiniz gibi, ülkemizin önde gelen ticaret-ekonomi ortağı olarak kendini pekiştirdi ve 2020 yılına kadar iki taraflı ticaret cirosunun 200 milyar dolar seviyesine getirilmesinin oldukça mümkün olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Pekin, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız