SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rus Konsolosluğu Önünde Eylem

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:11:31
Rus Konsolosluğu Önünde Eylem
A- A+ PAYLAŞ

Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan ve CHP’li milletvekilleri Melda Onur, Veli Ağbaba, Hüseyin Aygün, Özgür Özel’in de desteklediği grup, Kuzey Buz Denizi’nde eylem yaparken gözaltına alınan Gizem Akhan’ın serbest bırakılması için eylem yaptı. 

Rusya’nın korsanlıkla suçladığı Gizem Akhan’a destek eylemleri devam ediyor. Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu önün gelen bir grup Gizem’in serbest bırakılması için eylem yaptı. Gruba Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Melda Onur, Veli Ağbaba, Hüseyin Aygün, Özgür Özel de destek verdi. Milletvekili Melda Onur, “Parti kurullarımızla görüştük. Biz 24 Kasım’daki Gizem’in ilk duruşmasında büyük ihtimalle orada olacağız” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, ilk duruşmada Gizem’i yalnız bırakmayacaklarını belirterek, “Desteğe geldik. Nerede hukuksuzlukla varsa oradayız. İlk duruşmada Gizem’i yalnız bırakmayacağız. Maalesef demokrasi hem Türkiye’de hem Rusya’da yok“ dedi.

Grup adına konuşan Greenpeace kampanyalar yöneticisi Hilal Atıcı ise, “Gizem barışçıl bir eylem yaptığı için ve bu dünyayı korumak için 15 yıl hapis cezası ile karşı karşıya kalmamalıydı” dedi. Ellerinde Gizem’in fotoğrafları ve fenerlerle eyleme bir süre devam eden grup daha sonra konsolosluk önünden ayrıldı.

Rusya, 18 Eylül günü Rus Gazprom’un Kuzey Buz Denizi’ndeki petrol aramalarını protesto için platforma çıkan iki eylemci gözaltına almış, ardından da ‘uluslararası sularda’ düzenlediği baskınla gemide bulunan Gizem Akhan ile birlikte 27 Greenpeace üyesi, bir serbest kameraman ve fotoğrafçıyı gözaltına alıp cezaevine koymuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız