SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rus Pilotun Cenazesi Gönderildi

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:34:37
Rus Pilotun Cenazesi Gönderildi
A- A+ PAYLAŞ

Genelkurmay Başkanlığı, Rus savaş uçağının pilotu Rumyantsev Sergei Aleksandroviç'in cenazesinin bugün saat 10.45'e Esenboğa Havalimanı'ndan Moskova'ya uğurlandığını açıkladı. 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Türk hava sahası ihlali sırasında F-16'lar tarafından vurularak düşürülen Rus savaş uçağının pilotu Rumyantsev Sergei Aleksandroviç'in cenazesinin Rusya Federasyonu'na gönderilmesine ilişkin geniş bir açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, 24 Kasım 2015 tarihinde Hatay Yayladağı bölgesinde, Türk Hava Sahası'nı ihlal eden ve devriye gezen Türk jetleri tarafından, angajman kuralları doğrultusunda müdahale edilmesi sonucu Suriye sınırları içine düşen Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri'ne ait uçağın pilotunun cenazesi, 29 Kasım Pazar günü saat 01.45 sularında Türkiye sınırında teslim alınarak Hatay'a getirildi.

Dün (29 Kasım) saat 10.00'da, bir tuğgeneral başkanlığındaki Türk Silahlı Kuvvetleri heyeti ile Rusya Federasyonu Savunma/Hava ve Kara Ataşeleri, Türk Hava Kuvvetlerine ait askeri bir uçakla, Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan Hatay Havaalanı'na hareket etti. Hatay'da, mülki ve asker, yetkililerin hazır bulunduğu ortamda cenaze teslim alındı. Askeri tören ve Ortodoks rahibin katılımıyla yapılan dini töreni müteakip cenazenin uçağa konulduğu belirtildi.

Etimesgut Askeri Havaalanı'nda Garnizon Komutanı ve Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi'nin de katıldığı protokol ile karşılama yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, askeri törenle cenazenin ambulansa alınarak, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'ne (GATA) nakledildiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, bugün saat 09.40'da, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde, Garnizon Komutanı, GATA Komutanı, Rusya Federasyonu Büyükelçisi, Savunma/Hava ve Kara Ataşeleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nden bir heyetin katıldığı askeri ve dini törenle pilotun cenazesi hastaneden alınarak, Esenboğa Havaalanı'na nakledildi. Açıklamada, "Esenboğa'da, Garnizon Komutanı başkanlığında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden bir heyet ile Rusya Federasyonu Büyükelçisi, Savunma/Hava ve Kara Ataşelerinin katıldığı askeri töreni müteakip cenaze, saat 10.45'te uçakla Moskova'ya uğurlanmıştır" denildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız