SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rus Uçağı Düşürüldü...

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:28:43
Rus Uçağı Düşürüldü...
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin sınırını ihlal eden bir Rus savaş uçağı, Türk F-16'lar tarafından vurularak düşürüldü.

Suriye sınırında bir uçağın düştüğü açıklandı. Düşen savaş uçağının Rusya'ya ait bir savaş uçağı olduğu teyit edildi.

TÜRK JETLERİ DÜŞÜRDÜ

Türkiye, sınır ihlali yapan bir Rus savaş uçağını düşürdü. Uçağın düştüğü sırada pilotlar paraşütle atlayarak kurtuldu.

DAVUTOĞLU GENELKURMAY BAŞKANI'NDAN BİLGİ ALDI

Uçağın düşürülmesinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı'ndan bilgi aldı.

UÇAK RUSYA'YA AİT

Cumhurbaşkanlığı da, sınır ihlali yapan ve düşürülen uçağın Rusya'ya ait olduğunu açıkladı.

Düşürülen Rus uçağına ilişkin TSK ilk açıklamasını yaptı.

Genelkurmay Başkanlığından, Türk hava sahasını ihlal eden milliyeti bilinmeyen bir uçağın beş dakika içerisinde 10 kez ikaz edilmesine rağmen ihlale devam ettiği, söz konusu uçağa angajman kuralları çerçevesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait iki F-16 uçağı tarafından "müdahalede bulunulduğu" bildirildi.

5 DAKİKADA 10 KEZ UYARILDI

Suriye sınırında düşürülen uçakla ilgili TSK'nın yaptığı açıklama şöyle: "24 Kasım 2015 tarihinde saat 09.20 civarında Hatay Yayladağı bölgesinde Türk Hava Sahasını ihlal eden milliyeti bilinmeyen bir uçak defalarca (beş dakika içerisinde 10 kez) ikaz edilmesine rağmen Türk Hava Sahasını ihlal etmiştir."

"Söz konusu uçağa angajman kuralları çerçevesinde 24 Kasım 2015 saat 09.24’te bölgede hava devriye görevinde bulunan iki adet F-16 uçağımız tarafından müdahalede bulunulmuştur."

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

ARAMAYA GELEN RUS HELİKOPTERİ DE VURULDU..

Bu arada Türk hava sahasını ihlal eden Su-24 tipi Rus uçağının vurulmasının ardından paraşütle atlayan Rus pilotları aramaya çıkan 2 adet Mi-8 tipi Rus helikopterden biri Suriyeli muhalifler tarafından ABD yapımı tanksavar TOW füzesi ile vurularak imha edildi. 

Türk F16'ları tarafından vurulan Su-24 tipi Rus uçağından atlayan 2 pilotu arama çalışmaları kapsamında Rusya 2 adet Mi-8 tipi helikopteri bölgeye gönderdi. Lazkiye'de faaliyet gösteren Suriyeli muhalif gruplardan 1'nci Sahil Tümeni tarafından ateş altına alınan helikopterlerden birisi hasar görerek yere iniş yaptı. Bu sırada muhalifler yanlarındaki ABD yapımı tanksavar TOW füzesiyle yerdeki helikopteri vurarak imha etti.

Rusya Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada ise pilotları arama çalışmalarına katılan bir helikopterin vurulduğu doğrulandı. Helikopterdeki bir askerin öldüğü ancak helikopterde bulunan ekibin Hmeymim hava üssüne dönebildiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız