SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ruslar Türkmenleri Bombalıyor'

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:44:07
'Ruslar Türkmenleri Bombalıyor'
A- A+ PAYLAŞ

Suriye’nin Halep bölgesinde bulunan Sultan Murat Tümeni komutanlarından Muhammed Şıhlı, Rus savaş uçaklarının terör örgütü DAEŞ’i değil Türkmenleri bombaladığını söyledi. 

Türkmen Bağımsızlık Hareketi Türkiye Temsilcisi Veysel Şahin ile birlikte Malatya’ya gelen Türkmen Komutan Muhammed Şıhlı, son gelişmeleri değerlendirdi. Malatya’dan Türkmenlere yapılan yardımlar için kente teşekkür ziyaretinde bulunan Şıhlı, şuan için Türkmenlerin acilen un ve kışlık giyeceğe ihtiyaç duyduğunu söyledi. Halep’te 100 bine yakın Türkmen’in bulunduğunu belirten Türkmen komutan Şıhlı, cephede savaşın sürdüğünü aktardı. Türkmenler olarak hiçbir toprak kaybetmediklerini söyleyen Şıhlı, Rusya’nın son dönemlerde Türkmen bölgelerini yoğun bir şekilde bombaladığını ifade etti.

İki gün önce Rus bombardımanında iki askerinin şehit düştüğünü belirten Türkmen komutan Şıhlı, yapılan saldırılarda bir çok sivilin öldüğünü söyledi. Bölgede savaşların sadece rejime karşı olmadığını dile getiren Şıhlı, “PYD, Rusya, Hizbullah ve Şiilere karşı savaşıyoruz. Rejim de asker diye bir şey kalmadı ama militanları çok. Rusya, İran ve Lübnan’dan gelen militanlara karşı savaşıyoruz” diye konuştu.

Rusya’nın bölgede Türkmenleri bombaladığını belirten Şıhlı, Rusya’nın DAEŞ’e dokunmadığını söyledi. Geçen hafta Halep’in kuzeyindeki kontrol noktalarının Rus savaş uçakları tarafından bombalandığını belirten Şıhlı, buna rağmen kendilerine 200 metre uzaklıkta bulunan DAEŞ kontrol noktasına dokunulmadığını ifade etti. Rusya’nın asla DAEŞ’i bombalamadığını anlatan yapmadığını ifade eden Türkmen Komutan, “Şuanda Rusya PYD güçlerine yardım ediyor. Rusya orada PYD’ye karşı savaşan askerlerimizi vuruyor” ifadelerini kullandı.

Türkmenlerin bölgede olduğu sürece kesinlikle hiçbir karış toprağın verilmeyeceğini belirten Şıhlı, “Canımız kanımız pahasına da olsa bu toprakları koruyacağız. Asla kimseyi Türkmen bölgesine yaklaştırmayacağız” diye konuştu. Bölgede 154 Türkmen köyünün bulunduğunu belirten Şıhlı, tümenlerinde 2 bin askerin olduğunu ve düşmanlara karşı mücadele ettiklerini söyledi. DAEŞ’in elinden 6-7 köyü tekrar aldıklarını kaydeden Türkmen Komutan Şıhlı, “İnşallah kısa zamanda kendi bölgelerimizi alarak mülteciliğimizi de bitirmek istiyoruz. Burası bizim anavatanımız ama orası da bizim toprağımızdır” şeklinde konuştu.

Türkmen Bağımsızlık Hareketi Türkiye Temsilcisi Veysel Şahin de, bir süredir Suriye’deki Türkmen cephesine yardım organizasyonları yaptıklarını belirterek “Oradaki Türkmenlerin yaşam mücadelesine yardımcı olmak için organizasyonlar yapıyoruz. Malatya’da gerek Ülkü Ocakları gerek Malatyalı iş adamları olsun hepsine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız