SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rüşvet Operasyonu, 40 Gözaltı

A- A+ PAYLAŞ

Düzenlenen rüşvet operasyonunda aralarında iki eski Yargıtay üyesi, iş adamları ve avukatların da bulunduğu 40’a yakın isim gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve eğlence mekanı Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan'ın da ifadesine başvurulacak. ABD'de olan Yalçıntaş'ın yarın Türkiye'ye döneceği açıklandı.

Dünya Ticaret Merkezi'ne tahsis edilen araziyle ilgili olduğu belirtilen soruşturmanın 6 aydır devam ettiği ve teknik takibin sonuna gelinmesinin ardından bugün operasyon yapıldığı ifade edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir ihbarı değerlendirerek, İstanbul'da görülen, Dünya Ticaret Merkezi (DTM) ve CNR fuarcılık arasındaki dava ile ilgili rüşvet alındığını tespit etti.

Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatılması talimatı verdi. Operasyon çerçevesinde davanın takibini yaptıkları belirtilen iki Yargıtay eski daire başkanı, avukatlar, halen görevde bulunan bir yazı işleri müdürü ve mübaşirin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da gözaltına alınan 13 kişi Ankara'ya gönderilirken gözaltına alınanlar arasında Dünya Ticaret Merkezi Finans Müdürü ile eski genel müdürü ile Erzurum Emniyet Müdürlüğünde görevli bir komiserin bulunduğu, Ankara'dan İstanbul'un yanı sıra Kırıkkale, Zonguldak ve Sakarya illerine de ekiplerin gönderildiği bu illerde şu ana kadar 2 kişinin gözaltına alındığı, bazı kişileri de yakalama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Gözaltına alınan Pazaryolu ilçe Emniyet Amirliğinde görevli komiser B. T. teknik takip sonucu yakalanıp, uçakla Ankara’ya götürüldü.

Rüşvet vererek haksızlık yaptığı ve yasa dışı organizasyonun başında olduğu iddia edilen avukat M.O'da gözaltında.

BİLET İPTALİ YOK ÖNE ALMA VAR

ABD'de bulunan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın bu haberler üzerine dönüş biletlerini iptal ettikleri iddia edilmişti. Bu iddialara cevap veren İTO Yönetim Kurulu Başkanvekili Şekip Avdagiç, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın Türkiye'ye dönüş biletini iptal ettirdiği haberlerinin gerçeğini yansıtmadığını, Yalçıntaş'ın ABD'de devam eden programını yarıda keserek, uçak biletini öne aldırdığı ve yarın Türkiye'ye döneceğini bildirdi.

Avdagiç, yürütülen soruşturma kapsamında İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş hakkında yakalama emri çıkarıldığı iddialarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün televizyon ve internet medyasında yayına verilen “Yalçıntaş hakkında yakalama emri çıkarıldı” şeklindeki haberin İTO'yu, camiayı ve iş alemini derinden üzdüğünü ifade etti.

Yalçıntaş'ın her zaman hukuka saygılı, kanuni çizgiden sapmayan, dürüstlüğü ve güvenilirliği ile bilinen bir şahsiyet olduğununu dile getiren Avdagiç, “Sadece İstanbul iş dünyasının değil tüm Türkiye iş aleminin sevgi ve saygısını kazanmış bir kişidir” dedi.

BİLGİSİNE BAŞVURULACAK

Murat Yalçıntaş'nı yurt dışı programı çerçevesinde önce Fransa'nın Başkenti Paris'te düzenlenen SIAL Gıda fuarına katıldığını ve buradan da resmi davetli olarak ABD'nin Başkenti Washington'da düzenlenen Amerika-Türk İş Konseyi (ATC) konferansında konuşmacı olarak yer aldığını hatırlatan Avdagiç, şöyle devam etti:
“Bugün medyaya yansıyan konuya ilişkin sayın Başkanımız ile telefonda görüştüm. Böylesi bir olaya adının karışmasından dolayı büyük bir üzüntü ve şaşkınlık içinde olduğunu belirtti. Ayrıca devam eden programını yarıda kesip uçak biletini öne alarak yarın Türkiye'ye döneceğini bildirdi. Benim avukatlarımızdan edindiğim bilgiye göre sayın başkanımız Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında bilgisine başvurulmak üzere emniyete çağrılmıştır.”

DAVA

Söz konusu fuarcılık şirketi ile İstanbul Ticaret Odası'nın yönetimde söz sahibi olduğu İstanbul Dünya Ticaret Merkezi A.Ş. arasında fuar salonlarının tahliyesi konusu davalık olmuştu. İlk iki dava fuarcılık şirketinin lehine, tahliyenin reddi kararı ile sonuçlanmıştı. Davanın karar aşamasında 2008 yılında Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına ulaşan ihbar mektubunda yargıçlara rüşvet verildiği öne sürülmüştü. Bunun üzerine Adalet Müfettişi Halit Kıvrıl görevlendirilmiş, gerekli incelemenin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız