SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rüşvetle Sınır Bekçisi Yaptılar"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:36:30
A- A+ PAYLAŞ

CHP'nin Suriyeli göçmenlerin sorunlarını yerinde incelemek için kurduğu Mülteciler Komisyonu, İzmir'i Basmane Semti'nde kaldırımda yatan, çadırda kalan 7 yaşında mendil satan göçmenlerle görüştü. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AB'nin mülteciler için verdiği 3 milyar dolar ile Türkiye'nin Avrupa'nın sınır bekçisi jandarması durumuna getirildiğini ifade etti.

Bodrum'da cansız bedeni kıyıya vuran Aylan Bebek'in fotoğrafı zihinlerden silinmezken CHP'li milletvekilleri Suriyeli mülteci sorunu için komisyon kurdu. İzmir'in Basmane Semti'nde Suriyeliler'in yaşadığı çadırları gezen, kaldırımda yatanlarla, sokakta mendil satan çocuklarla konuşan milletvekilleri, sorunun Avrupa ülkeleriyle birlikte ortak çözülmesi gerektiğini söyledi.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AB'nin mülteciler için verdiği 3 milyar dolar ile Türkiye'nin Avrupa'nın sınır bekçisi jandarması durumuna getirildiğini öne sürdü. CHP'nin Suriyeli göçmenlerin sorunlarını yerinde incelemek için kurduğu Mülteciler Komisyonu, İzmir'i Basmane Semti'nde kaldırımda yatan, çadırda kalan 7 yaşında mendil satan göçmenlerle görüştü. Can yeleği satışlarının arttığı semtte can yeleği giyen milletvekilleri üretim merdiven altında yapıldığı için çoğu göçmenin tekne batınca üzerinde yelekle öldüğüne dikkat çekti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Suriyeli çocukların ellerini öperken, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, engelli bir göçmenin sorunlarını dinledi. CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Özcan Purçu, çadırda yaşayan aile ile görüştü. Aile kendilerine para verildiği taktirde Almanya'ya gitmek istediklerini söyledi. Milletvekilleri, yarın (Perşembe) Bodrum'da sabaha karşı can yeleği giyip denize açılarak, mültecilerin koşullarını ve psikolojilerini anlamaya çalışacak.

"3 MİLYAR DOLAR RÜŞVETLE SINIR BEKÇİSİ OLDUK"

CHP'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İzmir'de yaklaşık 100 bin Suriyeli mülteci olduğunu bu rakamın Türkiye genelinde 2.5 milyona ulaştığını belirterek, Suriyeli mülteci sorununun Avrupa ve Türkiye'nin 2. Dünya Savaşı'ndan sonra yaşadığı en önemli sorun olduğuna dikkat çekti. Ağbaba, AB'nin mülteciler için verdiği 3 milyar dolar ile Türkiye'nin Avrupa'nın sınır bekçisi jandarması durumuna getirildiğini öne sürerek, mülteci sorununun yük paylaşımı ile çözülmesi gerektiğini söyledi. Ağbaba, şöyle konuştu: "Ortadoğu ülkesi olma yolunda hızla ilerliyoruz. Göçmen meselesi AKP'ye bırakılmayacak kadar ciddidir. Aylardır sahile vuran bebek cesetlerini izliyoruz. Bu mesele AB'yi de ilgilendirmektedir. Başbakan'ın katıldığı zirvede çeşitli kararlar alındı. Bu kararlar, sadece Türkiye'nin meselesi olma konusunda Türkiye'yi bir noktaya getirdi. AKP'nin bir göz boyaması ile karşı karşıyayız. AB ile Türkiye ilişkilerinde ana eksen Kopenhang kriterleriydi, şimdi mülteci krizi bağlamında AB'nin Türkiye'den beklentileri yer alıyor. AB- Türkiye ilişkileri demokratikleşme ile ilerleyebilir. Mültecileri Türkiye'yi bırakmak için 3 milyar dolar rüşvet verildi. CHP olarak aylardır söylüyoruz bu sorun yük paylaşımı ile çözülebilir. AB ile nasıl ortak hedeflerimiz var ise mülteci sorununa da AB ortak çözüm bulmalıyız. Bunu Türkiye'nin sırtına yüklemek kimsenin hakkı değildir. Ne AB'nin ne hükümetin hakkı değildir. Bu politikalar Türkiye'yi AB'ye sokamaz. Mülteci kampı haline getirir. Türkiye şu anda mülteci kampı durumundadır, tampon bölge durumundadır. Yük paylaşımını temel alan politikalar izlenmelidir. Türkiye'yi AB sınırlarına bekçi yapmak kimsenin hakkı ve haddi değildir. Kişi başı bin Euro karşılında Türkiye AB'nin jandarması, bekçisi durumuna getirilmiştir. Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri mülteci sorunudur. Eğitimi yaşamı insan hakkıdır. CHP mülteci komisyonu kurduk. CHP bu meseleyi daha derin inceleyecek. Türkiye'deki politikalara yön vermek bakımından önemli şeyler yapacağız. Komisyon olarak Bodrum'da denize açılacağız. Onların kendi canlarını çocuklarını nasıl riske attığını anlamaya çalışacağız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız