SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rusya Meydan Okudu

A- A+ PAYLAŞ

Rusya Devlet Başkanı Medvedev, ABD'ye açıkça meydan okudu ve "Saltanatın bitti" anlamını taşıyan "Tek kutuplu dünya düzeni sona erdi" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, tek kutuplu dünya düzeninin sona erdiğini, ABD’nin de bu gerçeği kabul etmesi gerektiğini savundu. Böylelikle, Sovyetler'in çöküşüyle başlayan devrin kapandığına işaret etti.

Rusya'nın eski Devlet Başkanı, şimdiki Başbakan Vladimir Putin'le başlayan süreçin tamamlandığını ve Rusya'nın yeniden bir kutup olduğunu açıklayan Medvedev'in sözleri, Washington ve Avrupa başkentlerinde şimdilik sessizlikle karşılandı.

Rusya’nın 5 maddelik dış politika ilkelerini özetleyen Medvedev, uluslararası hukuka saygılı olduklarını, dünyanın neresinde olursa olsun Rus vatandaşlarını korumaya kararlı olduklarını, saldırganlığa aynı şekilde yanıt vereceklerini söyledi. Medvedev’in ’ayrıcalıklı çıkar’ gözettikleri coğrafi bölgelerden taviz vermeyeceklerinden bahsetmesi özellikle Ukrayna ve Baltık ülkelerinde rahatsızlık yarattı.

Gemilerde belki silah vardı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Andrei Nesterenko ise Gürcistan’a insani yardım getiren Amerikan gemilerine işaret ederek, "Belki de yardımların yanında silah da vardı" dedi. Öte yandan Gürcistan’a insani yardımı boşalttıktan sonra dün Ukrayna’nın Sivastopol Limanı’na gelen USS Dallas sahil güvenlik botu, burada Rusya yanlısı bir grup tarafından protesto edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız