SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rusya'da Başbakan Putin Dönemi

A- A+ PAYLAŞ

Rusya'da devlet başkanlığı seçimini kazanan Medvedev, yemin ederek göreve başladı. Medvedev, Putin'i başbakanlığa atadı.

1 ileriDimitri Medvedev (42), seçkin 2 bin 400 kişinin önünde yemin etti. Yeni lider, vatandaşların hak ve özgürlüklerini, anayasayı ve bağımsızlığı savunacağına dair yemin etti.

Medvedev, ilk icraatı olarak yarın selefi Putin'i (55) başbakan olarak atayacak. Bu, ülkede iktidarın gerçekte kimin elinde olacağına dair şüphelere yol açıyor.

Büyük bir halk desteğine sahip olan Putin, geçtiğimiz günlerde ülkede hakim durumdaki Birleşik Rusya partisinin başkanlığına da getirilerek mecliste büyük bir çoğunluğun lideri olmuştu. Parti, anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip.

Kamuoyu araştırmaları halkın 3'te 2'den fazlasının devlet yönetiminde kontrolün halen Putin'de olacağına inandığını gösteriyor. 10 senedir birlikte çalışan Putin ve Medvedev'in ikili bir yönetim sergilemeleri bekleniyor.

2 dönem devlet başkanlığı yapan Putin, anayasa gereği bir dönem daha başkanlık yapamıyordu.

Medvedev, resmen göreve başlamasından sadece birkaç saat sonra Putin'i başbakan olarak tayin etti. Putin'in başbakanlığının parlamento tarafından onaylanması gerekiyor.

Putin, geçtiğimiz günlerde ülkede hakim durumdaki Birleşik Rusya partisinin başkanlığına getirilerek mecliste büyük bir çoğunluğun lideri olmuştu. Parti, anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip.

Rusya'nın eski Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1 günlük sivil hayatının ardından bugün Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'da yapılan oylama sonucunda Başbakan olarak seçildi.

Putin, teknik bir prosedür çerçevesinde gerçekleşen oylamada milletvekillerinin yüzde 87.1'lik katılımıyla, 392'ye karşı 56 oy alarak Rusya Federasyonu'nun yeni Başbakanı seçildi.

Oylama öncesi yeni Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in de hazır bulunduğu Duma'da konuşan Vladimir Putin, ülke ekonomisine verdiği önemi dile getirirken, öncelikli hedefinin enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmek ve Rusya ekonomisinin daha da büyümesini sağlamak olduğunu belirterek, "Önümüzdeki birkaç yıl içinde ülkemizde enflasyonu tek haneli rakamları düşüreceğiz. Rusya ekonomisi, dünya ekonomisinde önemli bir yer alacak" şeklinde konuştu.

Ülkesinin ikinci öncelikli sorununun, insan sağlığını tehdit eden sigara ve alkole karşı verilen mücadele olduğunu belirten Putin, "Sigara ve alkol dünyada olduğu gibi Rusya'da da ciddi olarak sağlığı tehdit ediyor. Sigara ve alkolle mücadele konusunda ciddi yasaklamalar ve kurallar getirerek, bu sorunu tamamen yok etmek için çalışmalara ciddi bir şekilde başlayacağız" dedi.

Medvedev de Putin'in başarılarını devam ettireceğinden emin olduğunu belirterek, "Vladimir Putin Devlet Başkanı olarak ülke açısından faydalı işler yaptı. Ben Putin'in başkanlık döneminde olduğu gibi başbakanlık döneminde de önemli başarılara imza atacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız