SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rusya'da da Obamalı Tanıtım!

A- A+ PAYLAŞ

Haftalık olarak Rusça yayınlanan Bosfor Gazetesi'nin Eurovision yarışmasına denk gelen sayısında, Malatya kayısısının Obama'lı tanıtımına ilişkin yazı ve fotoğrafların yeraldığı bildirildi.

50 bin adet basılıp dağıtıldığı belirtilen gazete ve yeralan haberle ilgili Valilik'ten şu bilgi verildi:

"Türkiye’nin Uluslar arası haftalık ilk Rusça gazetesi olan Bosfor Gazetesi Eurovision Şarkı Yarışması tarihine denk gelen sayısında Malatya Kayısısının Obama’lı kartlarla tanıtımını yaptı. 50 Bin adet basılıp dağıtılan gazetede, kayısı ile ilgili haberin Türkçe tercümesinde şu ifadeler yer alıyor;

“ TÜM DÜNYA MALATYA KAYISISINI SATIN ALIYOR
Amerika Başkanı Obama Türkiye’ye resmi ziyaret sırasında; Malatya kayısısının kalitesini ve önemini, tüm dünyaya tanıttı.Amerika Başkanı Obama konuşma sırasında neden Türkiye Avrupa Birliğine üye olma yolunda ilerlerken Nato üyesi Türkiye savaş alan ülkelere askerini barış için yollarken neden Malatya Kayısısını o ülkelere tanıtıp satmasın? Avrupa Birliği Ülkelerine de neden tanıtıp satmasın?

Kayısı memleketi Obama’nın kaysının önemini tadını faydalarını vurgulayan açıklamasından sonra Malatya Valisinin Öncülüğünde Malatya’lı öğrencilerin desteği ile bir kampanya düzenlediler. Bu kampanyanın geliri okul yapımında kullanmaya karar verdiler. Bu kampanya için kartpostal hazırladılar. Üzerine Obama’nın resmi imzası ve (Haklısınız Sayın Başkan) yazısı bulunmaktadır. Bu kartpostal ilk başta Başkan Obama’ya gönderildi.

Kartpostal üzerinde İngilizce ve Türkçe yazılı her isteyen kartpostalı alıp yakınlarına yollayabilir. Bu fikir Malatya Valisi’nin önderliğinde öğrencilerin yaptığı zekice bir davranıştır… Ve Malatyalılar bununla kalmayıp Amerikan Başkanının bu davranışına Kayıtsız kalmayıp kuru kayısının (Günkurusu) adını kayısının en lezzetli çeşidine “APRİCOBAMA” lakabı verdiler.

Bu sayede kayısının hem yiyecek bir meyve hem de kozmetik de vs. kullanılan bir ürün olduğunu tüm dünyaya tanıttılar “ diyerek haber devam etmekte ayrıca 2003 yılından itibaren kayısıdan elde edilen gelirlerle ilgili rakamlara yer verilmiştir. Tanıtım yazısında ayrıca kayısının insan sağlığına olan faydalarından şu şekilde bahsedilmiştir “ Bilim adamlarının araştırmaları sonucunda meyvenin insan sağlığına faydaları kanıtlanmıştır. Sağlık için çok önemli olan bu meyve hastalıkları iyileştirici özelliğe sahiptir. Hem sağlık için koruyucu ve iyileştiricidir. Kalp mide bağırsaklar en önemliside kansere karşı faydalıdır. Meyvenin faydaları saymakla bitmiyor. Yetişmesi tamamen doğal, natürel ve hiçbir katkı maddesi bulunmuyor.100 gr. Kayısıda 24 gr. kansere karşı koruyucu madde bulunuyor. Bu meyvenin faydaları diyabet hastalığını azaltıyor. Kalp, damar, kalın bağırsak ve hemoroit tedavisinde ilaç olarak kullanılıyor. Metabolizmayı sağlıklı bir şekilde çalıştırdığı için insanı tüm hastalıklardan koruyor Enerji veriyor. Vücuda direnç kazandırıyor, zinde kılıyor, yorgunluk hissettirmiyor”"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız