SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rusya'da Uçak Düştü Kurtulan Yok

A- A+ PAYLAŞ

Polonya Devlet Başkanı'nın uçağı iniş sırasında kaza yaptı. AFP haber ajansı uçaktan kurtulan olmadığını bildirdi. Polonya resmi haber ajansı PAP da uçaktan sağ kurtulan olmadığını doğruladı.

Polonya Devlet Başkanı Leh Kaçinski'nin de içinde olduğu Varşova-Smolensk uçağının Rusya'nın batısındaki Smolensk havaalanına iniş yaparken yere çakıldığı bildirildi. Rus Itar-Tass haber ajansı, Olağanüstü Hal Bakanlığı'na dayandırdığı haberinde kazada 87 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Uçakta bulunan yolculardan kurtulan olmadığı ifade edildi.

Havaalanındaki Polonyalı bir yetkilinin Reuters'a yaptığı açıklamada Kaçinski'nin uçakta olduğu doğrulandı. Reuters'a konuşan Polonya Merkez Bankası sözcüsü de, Banka'nın Başkanı Slawomir Skrzypek'in de uçakta bulunduğunu ifade etti.

Yetkili Polonya Genelkurmay Başkanı'nın ve Başkanlık Yönetimi'nin başının da uçakta olduğunu söyledi. Kaçinski'nin ve diğer devlet görevlilerinin eşlerinin ve aile fertlerinin de düşen uçakta bulunduğu bildirildi.

Tupolev Tu-154 tipi uçağın Smolensk Havaalanı'na 1.5 kilometre mesafede sisli havadan etkilenerek çakıldığı duyuruldu. Smolensk Valisi Sergey Antufiyev, Rusya-24 kanalına telefonla bağlanarak yaptığı açıklamada, "Uçak ağaçların tepesine çarptı, yere çakıldı ve parçalara ayrıldı" dedi. Antufiyev, "Kurtulan olmadı" dedi.

Polonya Dışişleri Bakanlığı'nın sözcüsü Varşova'dan yaptığı açıklamada, "Uçak düştükten sonra alev aldı. Arama kurtarma ekipleri yolcuların büyük oranda zarar görmüş cesetlerini uçaktan çıkarma çalışmalarına başladı" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız