SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rusya'dan ABD'ye Gizli Suriye Mektubu

0
Güncellendi - 2018-08-05 04:11:12
Rusya'dan ABD'ye Gizli Suriye Mektubu
A- A+ PAYLAŞ

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimovun, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’a gizli bir mektup yolladığını doğrulayarak konu hakkında açıklama yaptı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov’un, ABD Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’a gizli bir mektup gönderdiği yönündeki bilgilerin doğru olduğunu açıkladı. Bakanlık Gerasimov’un ABD’li meslektaşına gönderdiği mektubun içeriğinin Moskova ve Şam'ın Suriye'deki durumu istikrara kavuşturmak için aldığı önlemler üzerine olduğunu belirtti. Mektupta ayrıca Rus tarafının, ABD'nin kontrol ettiği Tanf bölgesinde bulunan Rukban Kampı’ndan mültecilere yönelik güvenlik teminatı verilmesine değinildi. Mültecilerin geri dönüşleri için gerekli koşulların oluşturulması konusunda Suriye makamlarıyla çalışmaya hazır olması konularının yer aldığı belirtildi. Bununla birlikte mektupta Rakun da dahil olmak üzere, insani yardımlar konusundaki koordinasyonun koordine edilmesi, Suriye'deki barışçıl bir yaşamın hızlı bir şekilde kurulması için diğer insani sorunlara değinilmesi ve mültecilerin kendi saflarına çekilmesi için teröristlerin girişimlerini etkisiz hale getirme önerileri kaydedildi.

Aynı zamanda Bakanlık yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki gizli bilgilerin tutulması ile alakadar "Gelecekte karşılıklı anlaşmaların ihlal edilmesini önlemek için Amerikan tarafının gerekli önlemleri alacağını umuyoruz" duyurusunu yaptı.

Moskova, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız