SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rusya'dan Füze Tehdidi

A- A+ PAYLAŞ
 
Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Avrupa’da konuşlandırılacak NATO füze kalkanı sisteminin Moskova’nın endişeleri giderilmeden hayata geçirilmesi halinde, füzelerini söz konusu savunma sistemine doğru yönlendireceği tehdidinde bulundu.
 
Medvedev, “ABD’nin başını çektiği füze füze kalkanı planlarında NATO’nun Moskova’yla anlaşmaya varmaması durumunda, batıdaki Kaliningrad ve diğer stratejik bölgelere füze konuşlandıracaklarını” söyledi.
 
Rus lider ayrıca, “ABD’nin Avrupa’da füze kalkanı konuşlandırma planlarına devam etmesi halinde, Yeni START (Nükleer Silahların Azaltılması) ve diğer silah denetimi anlaşmalarından çekilebilecekleri” uyarısında bulundu.
 
Rusya, füze kalkanını nükleer tesislerine tehdit olarak kabul ediyor. 
 
FÜZE TEHDİTLERİNE KARŞI HAZIRLIK
Rusya’nın füzelerini konuşlandırmayı düşündüğü diğer yerler Krasnodar bölgesi ve Belarus olarak belirtildi.
 
Rusya Savunma Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, 1 Aralık tarihinde Uzay ve Havacılık Savunma Kuvvetleri’nin olası füze tehditlerini engellemek için çalışmalara başlayacağını belirtti.
 
Rusya ve ABD arasındaki füze savunması sistemi görüşmeleri, “Washington’ın hiçbir şart altında Rusya’nın nükleer savunma tesislerini hedef almayacağına yönelik garanti vermemesi” nedeniyle durma noktasına gelmişti.
 
Obama yönetimi, füze kalkanının Eylül 2009’da Polonya ve Çek Cumhuriyeti’ne konuşlandırılması planından vazgeçmişti. ABD, 2015’ten sonra füze kalkanı sistemini Romanya ve Türkiye’de hayata geçirmeyi, İspanya’daki filosu için de Gürcistan’da takip istasyonu kurmayı planlıyor. NATO, Medvedev’in bir yıl önce yaptığı “müşterek füze savunma ağı” planını ise reddetmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız