SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rusya'dan İsrail'e Gözdağı

0
Güncellendi - 2018-09-19 03:44:28
Rusya'dan İsrail'e Gözdağı
A- A+ PAYLAŞ

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye'de düşen uçakla ilgili olarak "Rusya, İl-20 uçağının düşüşünü cevapsız bırakmayacak" dedi.

Suriye’de Rus savaş uçağının düşmesinin ardından Rusya’dan sert açıklamalar gelmeye devam ediyor. Askeri meslektaşları ile yaptığı görüşme sırasında konuşan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün İsrailli meslektaşlarımızı da konu ile alakalı bilgilendirdik. Özellikle İsrail Savunma Bakanına bu tür eylemlerin cevapsız kalmayacağını söyledim" ifadelerini kullandı. Şoygu, Rusya’nın olayla ilgili araştırmasının devam edeceğini ve suçlunun mutlaka cezalandırılacağını belirtti.

Suriye’nin Lazkiye kenti gece saatlerinde vurulmuş, ardından da Rus uçağının Akdeniz hava sahasında kaybolduğu açıklanmıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı  yaptığı açıklamada, Lazkiye’nin Akdeniz’de konuşlandırılmış Fransa’ya ait firkateynden fırlatılan füzelerle vurulduğunu duyurmuştu. Bakanlık açıklamasında, Lazkiye’nin vurulmasının ardından ise 4 İsrail savaş uçağının bölgede tespit edildiğini ve Rus uçağının İsrail’in sorumsuzluğu nedeniyle Suriye tarafından vurulduğu ifade edilmişti.

BM'DEN İTİDAL ÇAĞRISI

Bu arada Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcili Steffan de Mistura, Rus uçağının Akdeniz’de radardan kaybolması ile başlayan kriz hakkında yaptığı açıklamada, olayın Suriye’deki durumu etkilememesi konusunda uyarıda bulundu.

Rus uçağının düşmesiyle başlayan kriz nedeniyle yapılan açıklamalara bir yenisi daha eklendi. BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura, yaptığı açıklamada tüm tarafları uyararak, “Zaten çok zor ilerleyen sürecin bu olayla alevlenerek kötü eylemlerden kaçınılmasını istiyoruz” dedi. Rus basını Birleşmiş Milletler’in dün geceden itibaren yaşanan olaydan sonra teyakkuz halinde olduğunu ve gelişmeleri çok yakından takip ettiğini yazdı.

De Mistura, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Soçi’de yaptığı görüşmeyle tarafların imzaladığı ‘İdlib mutabakatı’ konusunda da açıklama yaparak, “Her iki ülkenin çabalarını takdir ediyoruz ve bu anlaşmayı memnuniyetle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Moskova, New York- iha

[caption id="attachment_268066" align="alignnone" width="650"] RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI, LAZKİYE'DE RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ İLE İLGİLİ YAPTIĞI AÇIKLAMADA İÇİNDE 14 KİŞİNİN BULUNDUĞU RUS IL-20 TİPİ SAVAŞ UÇAĞI SURİYE ÜZERİNDE RADARDAN KAYBOLDUĞU ANDA İSRAİL VE FRANSIZ GÜÇLERİNİN SURİYE'DEKİ HEDEFLERE HAVA HAREKATI DÜZENLEMEKTE OLDUĞUNU SÖYLEDİ. (İHA/MOSKOVA-İHA)[/caption]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız