SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rusya'dan Malatya'ya Rakip Füze Kalkanı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:30:20
Rusya'dan Malatya'ya Rakip Füze Kalkanı
A- A+ PAYLAŞ
 
Avrupa’yı füze saldırılarına karşı korumak için geliştirilen ve radarları Malatya Kürecik’e yerleştirilen NATO füze kalkanı sistemine karşılık Rusya da harekete geçti. Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitri Rogozin, NATO'nun füze tehdidine karşı hava savunma sistemi kuracaklarını açıkladı.
 
Bu haberi, Twitter hesabından yayımladığı bir mesajla duyuran Rogozin, Münih'teki Küresel Güvenlik Konferansı'nda, Avrupa'da füze kalkanı sistemi kurulmasına ilişkin uzlaşma sağlanamadığını da yazdı. 
 
NATO Genel Sekreteri Anders Fog Rasmussen'in, "NATO'nun füze savunma sistemi kurulum çalışmalarına devam edeceği, çünkü halklarını olası bir füze tehdidinden korumakla yükümlü oldukları" şeklindeki açıklamasına atıfta bulunarak, “Biz de kendi halkımızı sizin füze tehdidinize karşı korumakla yükümlüyüz. Güvenilir bir hava ve uzay savunma sistemi oluşturacağız" dedi.
 
Rusya ve NATO, Kasım 2010'da Lizbon'da yapılan NATO-Rusya Konseyi Zirvesi'nde, Avrupa füze kalkanının tesisi için beraber çalışma konusunda uzlaşmıştı.
 
Ancak NATO, projenin karşılıklı bilgi aktarımıyla işleyecek iki bağımsız sistem şeklinde çalışmasını isterken, Rusya buna karşı çıkıyor ve birlikte çalışmanın tam anlamıyla mümkün olacağı bir birleşik sistemin kurulmasında diretiyor.
 
Rusya, kendi sınırlarına yakın bir yerde kurulması planlanan ABD füze kalkanı sistemine de, güvenlik açısından tehdit oluşturduğu gerekçesiyle şiddetle karşı çıkıyor. NATO ve ABD ise bu savunma sisteminin Kuzey Kore ve İran'dan korunmak için şart olduğunu ileri sürüyor ve Rusya tarafından yönetilmemesi gerektiğini savunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız