SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rusya'nın Ankara Elçisine Silahlı Saldırı

0
Güncellendi - 2016-12-19 23:40:48
Rusya'nın Ankara Elçisine Silahlı Saldırı
A- A+ PAYLAŞ

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralandı. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un hayatını kaybettiğini açıkladı.  Saldırgansa güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. Öldürülen saldırganın Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet'te görevli polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş olduğu belirlendi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği ve Çankaya Belediyesi işbirliğinde Çağdaş Sanatlar Merkezinde düzenlenen “Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya" başlıklı sergiye katılan Karlov, silahlı saldırıya uğradı. Kürsüde konuştuğu sırada saldırıya uğrayan büyükelçi ağır yaralandı. Polisle saldırgan arasında ise çatışma çıktı. Çatışma sonunda saldırgan ölü ele geçirildi.

Hastaneye kaldırılan Büyükelçi Karlov ise, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırı duyurulur duyulmaz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık olay yerine geldi ve çalışmaları bizzat takip etti.

SALDIRGAN POLİS MEMURU..

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rus Büyükelçiyi öldüren şahsın halen polis memuru olan Mevlüt Mert Altıntaş olduğunu açıkladı. Olayda 3 kişinin de yaralandığını ifade eden Soylu, saldırının Türkiye-Rusya ilişkilerini hedef aldığını söyledi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Saldırı Türk-Rus ilişkilerine yönelik açık bir provokasyondur” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı yazılı açıklamada, “Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov’un bu akşam saatlerinde Ankara’da bir sanat galerisindeki etkinlik sırasında alçakça ve hunharca katledilmiş olmasını nefretle kınıyorum. Ülkem ve milletim adına Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Putin’in şahsında tüm dost Rus halkına, özellikle de Sayın Karlov’un ailesine üzüntülerimi ve başsağlığı dileklerimi ifade ediyorum. Saldırgan, olayın hemen ardından düzenlenen operasyonda güvenlik güçlerimizle girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilmiştir. Olay, güvenlik güçlerimiz tarafından tüm boyutlarıyla araştırılmaktadır. Her şeyden önce bu saldırıyı ülkemizdeki Rusya Federasyonu Büyükelçisi nezdinde Türkiye’ye, Türk Devleti'ne ve Türk milletine yapılmış olarak görüyoruz. Karlov suikastı, Türk-Rus ilişkilerine yönelik açık bir provokasyondur. Bu gerçeği, Rus dostlarımızın da gördüğüne eminiz. Halep meselesi başta olmak üzere Suriye’deki insani krizin çözümü konusunda olumlu sonuçlar doğurmaya başlayan ilişkilerimizden rahatsız olan çevrelerin olduğunu biliyoruz. Bu menfur suikast, ilişkilerimizi baltalamayı amaçlamaktadır. Olayın ardından Sayın Putin'le de görüştüm. Bu olayın ilişkilerimizi hedef alan bir provokasyon olduğunda hemfikiriz. Ülkelerimiz arasında ilişkilerin bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. Teröre karşı ortak mücadele konusundaki kararlılığımız tamdır. Suriye meselesine siyasi çözüm bulmaya yönelik ortak çabalarımız devam edecektir. Güvenlik güçlerimiz ve yargımız, meseleyi tüm yönleriyle ortaya çıkarmak için gereken her şeyi yapacaktır. Olayın aydınlatılması için Rusya ile birlikte çalışacağız. Bu çerçevede bir ortak soruşturma komisyonu kurulmasında mutabık kaldık. Rusya ile ilişkilerimiz bizim için çok değerlidir. Bu ilişkiyi bozmaya veya zedelemeye yönelik hiçbir girişime fırsat vermeyeceğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Bir kez daha Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov’a yapılan saldırıyı nefretle kınıyor, Sayın Putin’in şahsında tüm dost Rus halkına ve müteveffanın ailesine başsağlığı dileklerimi sunuyorum” dedi.

BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım da olayla ilgili bakanlardan bilgi aldı. Başbakan Yıldırım'ın gelişmeleri takip ettiği açıklandı.

DIŞİŞLERİ AÇIKLAMASI..

Dışişleri Bakanlığı, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un hayatını kaybettiği saldırıyı lanetledi, sorumluların adaletinin önüne çıkarılacağını belirtti.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un, bugün gerçekleştirilen bir sergi açılışında uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybettiği derin üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu alçakça terörist saldırıyı lanetliyoruz. Olayın faili etkisiz hale getirilmiştir. Bu elim olay en geniş şekilde ve tüm boyutlarıyla tahkik edilecek olup, sorumlular Türk adaletinin önüne çıkarılacaktır. Büyükelçi Karlov, Türkiye’de zor bir dönemde son derece başarılı çalışmalar yürütmüş, gerek şahsi gerek mesleki özellikleriyle tüm devlet kademesinin takdirini kazanmış müstesna bir diplomattır. Anısı her zaman bizimle olacaktır. Bu saldırının Türkiye-Rusya dostluğunu gölgelemesine izin vermeyeceğiz. Bu zor günde Rus halkına ve devletine en kalbi taziyelerimizi sunuyoruz. Bu saldırı, terörün en iğrenç ve barbarca yüzünü göstermiştir. Türkiye, Rusya’yla ve tüm diğer ortaklarıyla birlikte terörizmle mücadele için her türlü çabayı kararlılıkla göstermeye devam edecektir" denildi.

Ankara, iha

ruselcisisaldirgan

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız