SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rusya'nın 'Çok Gizli' Gözleri!

A- A+ PAYLAŞ

Rusya'nın bir süre öncesine kadar "çok gizli" tutulan ve varlığı dahi bilinmeyen "Uzay Gözlem Merkezi" sır olmaktan çıktı.

Uzay programları kapsamında uzay araçları ve pek çok uyduya sahip Rusya'nın, tüm bu araç ve uyduları takip ettiği Rus ordusunun kontrolündeki "Uzay Gözlem Merkezi" yarım asırdır varlığı dahi bilinmeyen bir merkez olarak kaldı.

Kazakistan'da bulunan tüm uzay uçuşlarının yapıldığı Baykonur Uzay Üssü gibi "Uzay Gözlem Merkezi'de aslında Rusya topraklarında değil.

Tacikistan'ın en ıssız noktasında bulunan merkezde çok sayıda teleskop uzayı gözlüyor, Dünya yörüngesinde ve dışındaki uydu hareketlerini takip ediyor.

Yeraltındaki kontol merkezinde ise 24 saat aralıksız çalışmalar sürüyor. Böylelikle Dünya yörüngesi'nde "kuş uçsa" Rus ordusu haberdar oluyor.

Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü ise, birçok fırlatma rampası, 5 kontrol kulesi , 9 kontrol merkezi ve 1.500 km uzunlukta bir füze deneme alanına sahiptir. 2 Haziran 1955'te hizmete giren üssün genişliği kuzeyden güneye 80 km, doğudan batıya 130 km kadardır. Yapımı yaklaşık 2.5 yıl sürmüştü.

Tacikistan'daki merkez hakkında ise bu kadar detaylı bilgiler, medyada henüz yer almıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız