SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Rüzgarcı' Değillermiş!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği ile birlikte düzenledikleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı geceyle ilgili eleştirilere muhatap olan Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD)'dan bir açıklama geldi.

Protokolu daha önce imzalanan Turgut Özal Tıp Merkezi yanında hasta yakınları için yaptırılacak konukevinin inşaatına destek için para toplanan gece, Başbakanın katıldığı bir organizasyonun amacının "güdüklüğü" nedeniyle eleştiri konusu olmuştu.

MİAD ve Malatya Valiliği'nin ayrıca, Başbakan Erdoğan'ın daha önce hemşehrimiz İsmet İnönü'yü Hitler'e benzetmesi üzerine tepkisini açıklayan Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Prof.Dr. Mesut Parlak'ı, sırf bu nedenle geceye davet etmedikleri ortaya çıkmış, bu da tepki görmüştü.

AKP'nin 2007 genel seçimleri milletvekili aday adayları olan Malatya Valisi Ulvi Saran ile MİAD Başkanı Yunus Akdaş'ın önderliğindeki organizasyonun "çok zayıf" olmasına ve amacının "güdüklüğüne" AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz de tepki göstermişti.

Eleştirilere muhatap olan organizatörlerden MİAD'ın yönetim kurulu imzasıyla yapılan açıklamada, "derneğin gücünü dönemsel rüzgarlardan almadığı, küçük hesaplara dayalı dar alan mücadelesinden uzak durduğu" iddiasında bulunuldu.

MİAD'ın açıklaması şöyle:

"Değerli kamuoyumuzun da takip ettiği gibi, MİAD Malatyalı İş Adamları Derneği kurulduğundan bu yana sürekli büyümüş, iş adamlarımız arasında ilgi, teveccüh görmüş, başarılarıyla da takdir toplamış bir iş adamları derneğidir.

MİAD, hangi görüşten olursa olsun yerel değerlerin kaynaştırıcı zeminde bir araya getirdiği iş adamlarımızın, birer küresel oyuncu olarak varlık gösterebilmeleri yönünde etkili faaliyetler yürütmektedir. Ulusal aktörlerin karar mekanizmaları üzerinde oynadığı rolün uygulamadaki etkisinin bilincinde olan MİAD; özellikle Ankara ve İstanbul’daki ilişki çevresine önem vermekte, bürokratlar, akademisyenler, siyasiler ve yaptığı işte ulusal çapta etkin bir pozisyonda bulunan tüm çevrelerle yakın ilişkiler kurmakta, fikir alışverişi yapmaktadır. Bu sayede ulusal ve yerel sorunlara karşı benimsenen duyarlı yaklaşım geniş bir çevrede etki uyandırmaktadır. MİAD ayrıca aynı zeminde faaliyet gösterdiği; İTO, İSO, İTKİB, İTHİB, MÜSİAD, TUSKON, ASKON gibi kurumlarla olduğu gibi Milletvekillerimiz, Valiliğimiz, Belediyemiz, Üniversitemiz, Ticaret ve Sanayi Odamız ve sayamadığımız kurum ve kuruluşlar ile güçlü iletişim bağları ile yakın ilişkiler yürütmektedir.

Temel amacı üretmek, satmak ve iyi yönetmek olan MİAD üyesi iş adamlarımız; son derece değişken ve zorlu rekabet şartları içinde varlıklarını sürdürmeye çabalarken, bir yandan memleketlerine vefa duyguları içinde okul, sağlık ocağı, spor tesisi, sosyal ve kültürel tesisler ve hizmet binaları kazandırmaktadırlar. Ayrıca derneğimize üye iş adamlarımızın köyleri, ilçeleri, memleketleri ve ülkemizin değişik yerlerinde okul, yurt, cami, hastane, kamu tesisleri yapımında severek yer aldıkları gibi çeşitli yardım kampanyaları, öğrencilere burs, eğitim yardımları, ihtiyaç sahiplerine her türlü iaşe, giyecek ve sağlık yardımlarının yapılmasında da rol aldıklarına gururla şahit olmaktayız. Akraba çevreleri, köylüleri ve memleketlileri başta olmak üzere kazançlarını paylaşmaktan mutluluk duyarak ve karşılığını beklemeksizin verdiklerini de bilmekteyiz.

MİAD da bir yandan varlık amacına uygun toplantılar, geziler, eğitimler, araştırma planlama çalışmaları, raporlar, eğitici yayınlar, bilgilendirme çalışmaları ile çağın birikimlerini iş adamlarımıza aktarırken, diğer yandan iş adamlarımızın yardımseverlik duygularına aracılık ederek sosyal sorumluluk projeleri yürütmektedir.

Sosyal projelerin ise bireysel hayırlardan farklı olarak, onuru katkı yapanlarca paylaşılır, toplumca bilinmesi sağlanır. Bu yüzden bağış yahut yardım organizasyonları kamuoyuna açık yapılır. Buralarda başkalarını da teşvik edecek kişiler öncü, motive edici isimler olarak anılır saygı ve takdir görürler. Malatyalıların ulusal düzeyde etkinlik üreten seçkin kurumu durumuna gelmiş MİAD’ın Sevgi Evleri projesinde olduğu gibi, Turgut Özal Tıp Merkezi Konukevi yapılması projesinin gerçekleştirilmesi için yapılan dayanışma gecesi organizasyonu da bu çerçevede anlaşılması gereken bir sosyal sorumluluk projesidir.

İstanbul’daki Malatyalı İş Adamlarımızın hayat verdiği MİAD, gücünü ve varlık garantisini dönemsel rüzgarlardan değil; bugüne kadar yürüttüğü vizyona dayalı çalışmalardan almaktadır ve MİAD yaptığı bu çalışmalarla ülkemizin saygı duyulan, itibar gören, model kurumlarından biri durumuna gelmiştir. MİAD var olduğu günden bu yana küçük hesaplara dayalı dar alan mücadelesinden uzak durmuş; yapıcı davranmış; doğru bildiğinin, iyinin ve yararlının yanında olmuştur. MİAD’da motivasyonun kaynağı hizmet yarışı olmuş, kişi ve kurumları değerlendirmeyi söz yerine hizmetlerine bakarak yapmanın herkesin yararına bir yöntem olacağı ilkesiyle hareket edilmiştir.

MİAD’ın bugün geldiği konumun tüm hemşerilerimizce takdir ile karşılandığını biliyoruz. Son günlerde MİAD aleyhine yapılan bir kısım değerlendirmelerin yerel gündemimize bir katkı sağlamayacağı açıktır. Hizmetler polemiklerle de artmaz. Başbakanımızın katılarak onurlandırdığı gece üzerinden yapılan bazı değerlendirmelerin suni bir şekilde akla ziyan tabular üreterek yine MİAD’ı yıpratmaya dönük bir atmosfer oluşturmaya çalışıldığına da hayret ve üzüntüyle şahit olmaktayız. MİAD’ı kısır tartışmaların tarafı yapmaya matuf bu değerlendirmelerin, zor hayat bulan MİAD gibi sahip olduğumuz ender kurumlardan birini daha yıpratmaya dönük çabaların bir parçası olarak gördüğümüzü kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

Kısır siyasal ve kişisel çekişmeler örgütleyerek, kendi hesaplarına taraftar üretmek isteyen, gönül birlikteliği ile yapılanları da kısır çekişmelerle gölgelemek isteyen odakların hesaplarına hizmet etmeyecek feraset ve yetkinliği, değerli basınımızın da taşıdığına inancımızı kamuoyunun değerlendirmesine sunuyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız