SON DAKİKA
SON DEPREMLER

S.Arabistan'dan Katar'a S-400 Tehdidi

0
Güncellendi - 2018-06-03 04:48:34
S.Arabistan'dan Katar'a S-400 Tehdidi
A- A+ PAYLAŞ

Fransızca yayınlanan Le Monde Gazetesi, Suudi Arabistan Kral Selman’ın Fransa Cumhurbaşkanı’na bir mektup yazarak, Katar'ı S-400 füzesi almaması konusunda ikna etmesini, Katar'a konuşlandırılması halinde S-400 füze savunma sistemini ortadan kaldırmak için askeri harekat dahil gerekli tedbiri alacağını bildirdiğini yazdı.

Le Monde, Kral Selman’ın Macron’a yazdığı mektupta, Doha ile Moskava arasındaki S-400 füzeleri konusundaki görüşmelerden derin endişe duyduğu belirttiğini kaydetti. Suudi Kral'ın, S-400 füzelerinin Katar’a konuşlandırılmasının Suudi Arabistan’ın hava sahası konusunda endişeleri olacağını belirterek gerilimin artma riski konusunda uyarıda bulunduğu belirtildi. Kral Selman'ın, bölgede istikrarın sürmesi için bu anlaşmanın sona erdirilmesi konusunda Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan yardım etmesini istediği bildirildi.

Le Monde, mektubun muhtevası konusunda ne Fransız Dışişleri Bakanlığından ne de Suudi yetkililerden her hangi bir yorum yapılmadığını yazdı.

Katar’ın Rusya Büyük elçisi Fahd bin Muhammed el-Attiyah, geçtiğimiz ocak ayında, dünyanın en başarılı füzeleri olan S-400 alınması konusunda niyetleri olduğunu ve bu sistemi almak için Rus tarafı ile yapılan görüşmelerin ileri seviyeye geldiğini doğrulamıştı.

Suudi Arabistan'ın Rusya Büyükelçisi Raid bin Halid Kermli ise önceki gün yaptığı açıklamada Suudi Arabistan’ın Rusya’dan S-400 füzelerin alınması konusunda görüşmelerin başarı bir şekilde ilerlediğini ancak henüz teslim tarihini kararlaştırılamadığını söyledi.

Paris, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız