SON DAKİKA
SON DEPREMLER

S Plakası Tartışması

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:17:59
S Plakası Tartışması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne gelen bir grup servis şoförü, Malatya’nın Büyükşehir Belediyesi olması nedeniyle ilçelere servis yapabilmeleri için S plaka tahsisi istediler.

Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde bazı minibüs şoförlerinin yaptığı eylem sonrasında Ulaşım Daire Başkanı Hasan Alıcı ile yapılan toplantıda, servis yapılabilmesi için gerekli izin belgesi ve S plakası olmayan şoförlerin durumu ile ile ilgili çalışmaların daha önceden başlatıldığı ve ilgili Esnaf Odası ile istişare halinde olunduğu, en yakın zamanda yapılacak olan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında da konunun görüşüleceği ve gerekli duyuruların belediye ve diğer yayın organları vasıtasıyla duyurulacağı belirtildi.

ODA KARŞI..

Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, "S plaka artırımına oda olarak karşıyız" dedi. 

Oda binasında gazetecilere açıklamada bulunan İnce, "Son zamanlarda S plakalılarla ilgili bir takım duyumlar almaktayız. Bununla ilgili Ulaşım Koordinasyon Merkezleri (UKOME) yetkilidir. Bir takım plaka kara borsacıları, plakaların artırımı yönünden devamlı belediyeye baskı uygulayıp, eylem yapmaktadırlar. Bu çoğunluğu ifade etmemektedir. Şuanda Malatya'da 896 adet S plakası vardır. Buda Malatya'nın nüfusu dikkate alındığında yeterlidir. Malatya'nın büyükşehir olmasıyla birlikte ilçelere plaka verilmesinde bir sıkıntı bulunmamaktadır. Tabi ki S plakası olmayan taşımacı öğrenci taşıyamaz ve servis yapamaz. İlçelere plaka verilmesine bizler engel değiliz. Ancak biz S plaka artırımına oda olarak karşıyız" şeklinde konuştu.

104 plaka haricinde plaka verildiğinde servisçi esnafının mağdur olacağını ifade eden İnce, "Geçen dönemde de bin olarak belirlemiş olduğumuz plakamızı 104 adet daha artırarak, bine tamamlayarak süreci devam ettirebiliriz. 104 plaka haricinde plaka verildiğinde büyük sorunlar yaşayacağımızı ve esnafımızın kesinlikle mağdur olacağını düşünüyoruz. Bizde oda olarak bu plakaların verilmemesi için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacağımız ve yasal haklarımızı kullanacağız" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız