SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ş.Urfa'da Çiğköfte Yarışması

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:22:00
Ş.Urfa'da Çiğköfte Yarışması
A- A+ PAYLAŞ

Şanlıurfa'da çiğ köfteler yarıştı. 'En iyisini ben yaparım' adını verdiği köfte ile Ahmet Nitik birinci oldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen en iyi çiğ köfte yarışmasında renkli görüntüler ortaya çıktı. Mutfak Müzesi'nde gerçekleştirilen yarışmaya 28 kişi katıldı. Bol acılı isotların da harç edildiği çiğ köfteleri değerlendiren 7 kişilik jüri üyelerinin ise hayli terlediği görüldü. Çiğ köfteler, tadı, kıvamı, görünümü, yöreselliği ve sunum yönleriyle değerlendirildi. Urfa sıra gecesi ekibinin de sahne aldığı yarışmada 'En iyisini ben yaparım' adını verdiği köfte ile Ahmet Nitik birinci olarak 2 bin lira ödülü kazandı. 'Her zaman varam' adını verdiği köfteyle Ali Ercan ikinci, 'Bu işin ustasıyım' adını verdiği köfteyle Sedat Elmas ise üçüncü oldu. Çiğ köfteler kadar isimlerinin de ilgi gördüğü yarışmada çiğ köftelere verilen ‘Ayran onun ilacı', ‘Babosan', ‘Baş tacım', ‘Bende isterem', ‘Çiğköfte Urfadır', ‘Hodri meydan', ‘Göbeklitepe', ‘İlacım ol', ‘Kıymetini biliyem', ‘Kimse sahiplenmesin', ‘Yanına yaklaşma', ‘Yeme yanında yat' ve ‘Kralsın' gibi isimler dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız