SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ş.Urfa'da TSO Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Batı illerindeki Ticaret ve Sanayi Odaları üyelerinin Doğu'daki illere gelerek buradaki huzur ve güven ortamını görmeleri gerektiğini söyledi.

Malatya TSO Meclisi, Ekim ayı toplantısını Şanlıurfa'da gerçekleştirdi. Yıldız Sarayı Konuk Evi'nde TSO Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında yapılan toplantıya, Şanlıurfa TSO Başkanı Sabri Ertekin de katıldı. Toplantıda konuşan Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ankara'da gerçekleştirilen Malatya Günleri'ne destek verdiklerini belirterek Malatya'nın tanıtılarak gündemde tutulması gerektiğini söyledi.

Erkoç, hiçbir zaman bir mazeretin arkasına sığınmadıklarını belirterek "Son dönemdeki sanayideki gelişmeye paralel olarak arıtma tesisi dönem dönem ihtiyaca cevap veremez hale gelmişti. Ama biz 2. Organize Sanayi Bölgesi'ne acilen arıtma tesisi kurulması gerektiğini her fırsatta dile getirdik. Çalışmalarımızın neticesinde 24 milyon TL keşif bedeli olan arıtma tesisi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından 14.5 milyon TL'ye ihale edildi. Yüklenici firmanın iş bitirme süresi iki yıl. Ancak bakanlık müteahhidi hızlandırmamız halinde ödenekte sıkıntı çıkmayacağını ve 1 yılda arıtma tesisinin bitirileceğini bildirdi. Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi Türkiye'de örnek bir organize sanayi bölgesi oldu" dedi.

Malatya'nın meseleleri konusunda eleştiri yapmayı da teşekkür etmeyi de bildiklerini belirten Erkoç, sözlerine şöyle devam etti: "Biz bütün siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Bizim artık ülke olarak kardeşliğe ihtiyacımız var, birliği, güvene, istikrara ihtiyacımız var. Siyasi istikrar ve güven ortamını bulduğumuz zaman Türkiye büyümeyi gerçekleştirmektedir. Biz bu nedenle ülkenin geleceğine umutla bakıyoruz. Cumhuriyetimizin 87. yılını yeniden kutluyorum. Diyoruz ki, 100. yılımızda dünyanın en büyük 10 büyük ekonomisi arasına girelim. Bu ülkenin birliğe ihtiyacı var, bu ülkenin bütünlük içerisinde, beraberlik içerisinde hareket etmesi gerekiyor."

Meclis toplantısını Şanlıurfa'da yapmaktaki amacın Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki işadamlarımız ile tanışmak, bu kardeşlik havasını ve duygusunu yaygınlaştırmak olduğunu anlatan Erkoç, şunları söyledi: "Özellikle Batı'daki odalarımızın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gelip buradaki huzur ve güven ortamını görmeleri gerekiyor. Basına yansıdığı gibi olmadığını görmeleri lazım. Bizim ülke olarak bu işin üzerinden geleceğimizden de herkesin emin olması lazım. Hiç bir güç ve kuvvetin bu ülkenin
bölünmesine ve kardeşliğin bitirilmesine gücü yetmeyecektir."

Toplantı da, TEKEL depolarının konfeksiyonculara yönelik olarak İŞGEM yapılması projesine TSO'nun ortak olması ve Akçadağ Mermer İhtisas Organize sanayi Bölgesi'ne kurucu ortak olması ile ilgili tekliflerde görüşülerek kabul edildi.

Şanlıurfa TSO Başkanı Sabri Ertekin de Malatya TSO Meclisi'ne Şanlıurfa'ya gelmelerinden dolayı teşekkür etti. Ertekin, Malatyalı işadamlarını Şanlıurfa'ya yatırım ve ticaret yapmaya davet etti.

Malatya TSO yönetimi tarafından Şanlıurfa TSO yönetimine kuru kayısı tepsisi, Şanlıurfa TSO yönetiminden ise Malatya TSO yönetimine bakır tepsi hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız