SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Saadet Partisi Kayyuma Devredildi..

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi'nin olağan Genel Kurul'unun iptali için açılan davada, mahkeme kararını açıkladı: Kongerinin yenilenmesini istedi, Saadet Partisi yönetimini de kayyuma devretti...

Eski Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un mahkemenin atadığı kayyumun götüreceği kongrede aday olmaması ve ekibinin de görevlerinden çekilmesi bekleniyor
14:28 | 22 Eylül 2010

Saadet Partisi(SP)’nin Olağanüstü Kongresi’nde Necmettin Erbakan ile Numan Kurtulmuş arasında yaşanan "liste" krizinin ardından parti yönetimi Erbakan taraftarlarının mahkemeye başvurması üzerine; mahkeme kararını açıkladı.

Karara göre; SP yönetimi kayyuma devredildi. Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, Saadet Partisi’nde, Olağanüstü Kongre çağrısı yapmak üzere, Mustafa Kamalak, Hasan Bitmez ve Şerafettin Kılıç’ın görevlendirilmesine karar verdi.

KONGRE SÜRECİ?

SP’nin 11 Temmuz’daki olağanüstü kongresi, Genel Başkan Numan Kurtulmuş ile Milli Görüş hareketinin lideri Necmettin Erbakan arasında çekişmeye sahne olmuştu. Seçimi Kurtulmuş’un listesi kazanınca Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ve kızı Elif Erbakan Altınöz yeni yönetimde yer alamadı. Fatih Erbakan, Kurtulmuş’u istifaya çağırırken, kongrenin yenilenmesini isteyen delegeler dilekçe toplamaya başlamıştı.

Parti kurucularından ve Erbakan tarafında yer alan, Mustafa Kamalak ve kongre delegesi Hasan Bitmez, toplam 650 delegenin olağanüstü kongre talebini içeren dilekçelerini genel merkeze vermiş ardından bu dilekçeler bazı delegeler tarafından geri çekilmişti.

Gelinen süreçte olağanüstü kongre için yeterli imza sayısı da tartışma konusu oldu. Konu hakkında Erbakan’ın kurmaylarından Şevket Kazan’ın, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’dan bilgi aldığı konusu da uzun süre tartışma konusu oldu.

Saadet Partisi’nde 11 Temmuz’da yapılan kurultayın ardından başlayan olağanüstü kongre tartışmalarında gelinen nokta "kayyum" la sonuçlandı.

Başta Oğuzhan Asiltürk‘ün ve 10‘dan fazla kişinin Saadet Partisi kongresini mahkemeye taşıması sonrası parti genel merkezi mahkeme tarafından inceleme yapıldı. Açılan davalarda Saadet Partisi yönetiminin hukuken geçerli olmadığı iddia edilerek partinin kayyuma devredilmesi ve kayyum tarafından yönetilmesi istendi.

SP Olağanüstü Kongre sürecine dair Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesinde görülen davaya ilişkin son duruşmasında çıkan karara göre, 11 Temmuz’da yapılan olağanüstü kongrenin geçersiz olduğu iddiaları haklı bulundu.

MAHKEME KARARI

Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, Saadet Partisi’nde Olağanüstü Kongre çağrısı yapmak üzere, Mustafa Kamalak, Hasan Bitmez ve Şerafettin Kılıç’ın görevlendirilmesine karar verdi.

Mahkeme, bu 3 üyenin açılış, kongre divan teşkili, tüzük ve program tadil komisyonları teşekkülü, tüzük ve program tadil komisyonlarının raporlarının okunması, genel başkan, genel idare kurulu asıl ve yedek üyelerinin, yüksek disiplin kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi gündemi ile Saadet Partisi Olağanüstü Kongresini çağırmakla görevlendirilmelerini kararlaştırdı.

15:30'DA BASIN TOPLANTISI DÜZENLENECEK

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç’un, mahkeme kararı ile ilgili saat 15.30’da basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi.

Saadet Partisi’nden alınan bilgiye göre, Malkoç’un parti genel merkezinde toplantı düzenleyecek.

Malkoç’un mahkeme kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız