SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Saat Sabahın 4'ü.. Başkan Telefonda, Canlı Yayında!..

A- A+ PAYLAŞ

6 Ekim Cuma sabaha karşı 04.00.. Yurt çapında yayın yapan Kanal 1 televizyonunda, "din adamlarının" katıldığı ve canlı olan "Sahur" yayını devam ediyor.. O sırada bir telefon bağlantısı olduğu anons ediliyor.. Arayan Malatya'dan bir belediye başkanı.. "Zara hanıma ve konuklarına hayırlı sahurlar.." diye başlıyor.. Herkes şaşkın..

YANLIŞ KANAL!..
6 Ekim sabaha karşı 04.00 civarı.. Yaygın televizyon kanallarından Kanal 1'de "Sahur Özel" programı devam ediyor. Program sunucusu "din adamı" ile konuğu 2 din adamı, canlı yayında sohbet etmekteler..

Program sunucusu, canlı bir telefon bağlantıları olduğunu belirtiyor ve telefondaki konuğu yayına alıyor..

Telefon konuğu, "Zara hanıma ve konuklarına hayırlı sabahlar.. Hayırlı sahurlar.." diye konuşmaya başlıyor. Kendisini tanıtıyor. O sırada ekranda "Yahya Akın- Malatya Bostanbaşı Belediye Başkanı" yazısı çıkıyor. 'Kayısı diyarından.. Buyrun efendim, hoşgeldiniz..' deniyor ve Akın konuşmaya başlıyor.

"Zara hanıma, Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız'a, Selahattin Alpay beye ve diğer konuklara.." diye bir selam faslı yapıyor, "Malatya'yı tanıtıcı program yapıyorsunuz, sağolun.." diye bağlıyor.

Kanal 1 sunucusu ve konukları biraz şaşkın gibi.. Nezaketten ya da şaşkınlıktan olsa gerek, Yahya Akın'ı bozmuyorlar.. Akın'ın bahsettiği konuklar orada yok çünkü.. Bir yanlışlık var ama, nasıl.. Akın konuşuyor, bir ara "Konuklarınızla canlı konuşabilir miyim?" diyor, kamera diğer 2 "din adamı" konuğu geziyor.. Sunucu "tabi efendim, buyrun" diyor.. Akın, nezaket cümleleriyle devam ediyor.. O arada, "Şaban Beyin eğitime katkıları büyük.. Sağolsun çok çalışıyor.." gibi sözler söylüyor.. Sunucu, "Evet efendim.. Tabi eğitim önemli.." diyor..

Programı televizyondan izlemediği ya da aslında aradığını zannettiği kanalı izlemekte olduğu değerlendirilen Yahya Akın'ı, Kanal 1'in "din adamı" sunucusu ve 2 konuğu hiç bozmuyorlar. Karşılıklı "iyi dilek" cümleleriyle Akın canlı yayından ayrılıyor..

DOĞRU KANAL!..
Öte yandan, Yahya Akın'ın "katıldığını zannettiği" canlı program ise, o sıralarda ATV'de devam ediyor. "Tanrı Misafiri" adlı programı sanatçı Zara sunuyor. Programın formatı, her gece bir sanatçının evinden ya da bir başka mekandan o gün konuk edilen sanatçı, onun konuklarıyla sazlı-sözlü sahur muhabbeti yapılıyor.

Zara'nın, "Sepetçi Kasrı"nda çekilen programında, ev sahibi konumundaki isim sanatçı Selahattin Alpay.. Programda sanatçının kızı Nalan, oğlu Birbey, ayrıca Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız, İstanbul Malatyalılar Derneği Başkanı Erdal Alkan, derneğin ikinci başkanı Doğan Ağzıtemiz, Malatyaspor Başkan Vekili İlyas Karahan, "Hacıbaba" namıyla maruf Malatyalı ünlü aşçı Mustafa Saygı bulunuyorlar. Mustafa Saygı, Malatya'nın meşhur fırın yemeklerini programa getirmiş..

O sofrada ayrıca, Malatya'dan gitme "Kiraz Yaprağından Köfte" de var. Hatta programın bir yerinde, Şaban Taçyıldız, Kiraz Yaprağı'ndan yapılmış köfteyi anlatırken, bu köfteyi yaptırıp gönderen Bostanbaşı Belediye Başkanı Yahya Akın'a ve köfteyi yapan eşi hanımefendiye teşekkür ediyor..

KANAL KARIŞMIŞ..
İki ayrı programda bunlar yaşanıyor.. Kanal 1'deki programı izleyen Görüş Gazetesi Muhabiri Selahattin Gökatalay, Yahya Akın'ın konuşmasını şaşkınlıkla dinlerken, "Zara hanıma konuklarına.." diye sözlerini duyunca, "Başkan kanalları karıştırdı galiba" diye düşünüyor. ATV'ye geçtiğinde, Zara'nın programındaki Malatyalı konukları görüyor.

Muhtemeldir, uykunun etkisiyle, yanlış kanalı arayıp, yanlış programa bağlanıp, yanlış konuklarla konuşan Yahya Akın, belki bu yazıyı okuyuncaya kadar, yaptığı yanlışlığın farkında değil..

Çünkü, olayı öğrendikten sonra Şaban Taçyıldız'a ulaşıyoruz. Durumu anlatıyoruz.. O da şaşkın ve ilk sözü "Yapma yav.. Allah Allah.." oluyor.. Detayları anlatıp, bunu malatyahaber.com'da yazacağımızı söyleyince, "ısrarla" yazmamamız ricasında bulunuyor.. "Taptaze Ramazan Pidesi gibi bir hadise.. Bir Ramazan hoşluğu.. Elbette yazacağız.." diyoruz.. Israrını sürdürüyor ama, sonuç işte bu yazı..

O arada, "Kiraz Yapraklı Köfte" meselesini Taçyıldız ağzından kaçırıyor..

"Geçen haftalarda Malatya'ya geldiğimizde, Yahya beyin hanımı, çok güzel kiraz yapraklı köfte yapmıştı.. ATV'deki program Malatya ağırlıklı olacağı, Malatya yemeklerinden de bahsedileceği belirtilmişti. Ben de Yahya beye söyledim. Yengemin yaptığı köfteden bu programda tanıtmak için istedim. Sağolsun göndermişti.. Programda o köfte de vardı. Hatta kendisine teşekkür ettim.. Ama ne biz onu duymuşuz, ne o bizi.. Hay Allah!.." diyor Şaban Taçyıldız.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ın amcası oğlu olan Bostanbaşı (Barguzu) Belediye Başkanı Yahya Akın, bu satırları okuyunca, katıldığı canlı yayının konuklarından karşı "sıcak" mesajlar almadığının nedenini de öğrenmiş olacak, ayrıca..

FOTOĞRAF: Yahya Akın..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız