SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sabah Gidip Akşam Dönüyordum.. Mümkün Değil!"

0
Güncellendi - 2018-01-12 03:12:25
A- A+ PAYLAŞ

  • FETÖ'yle suçlanan doktor ile "Cezaevindeki FETÖ'cülerinin abisi" olmakla suçlanan eski gardiyanın yargılanmalarına devam edildi

Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan ve meslekten ihraç edilen doktorun yargılandığı davanın duruşması yapıldı.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz yargılanan doktor L.B. ile avukatı hazır bulundu.

Duruşmada, sanık L.B. ile aynı apartmanda oturan ve başka bir dosyada FETÖ/PDY kapsamında tutuklu yargılanan Sedat Ş., tanık olarak dinlendi.

Sedat Ş., hem kendi hem de eşi hakkında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcı ve örgüt üyesi oldukları iddiasıyla açılan davalar bulunduğunu belirterek, sanıkla aynı apartmanda oturduğunu söyledi.

Apartmanda sanığın adına kayıtlı Wi-Fi hattını ortak kullandıklarını belirten Sedat Ş., "Sanık Wi-Fi şifresini bize vermişti, borcunun yarısını da aylık ben ödüyordum. Son 2-3 yıldır bu durum böyle devam etti. Ne ben ne eşim ByLock kullanmadı. Sanık adına kayıtlı hatta tespit edilen 'Sedat58' kullanıcı adı ByLock bana ait değildir. Yine kullanıcı adında eşimin adının yer aldığı ByLock da bize ait değildir." şeklinde savunma yaptı.

Mahkemede, aynı numaradan 3 farklı ByLock kullanıldığının tespit edilmesi üzerine söz alan sanık L.B, durumdan bilgisinin olmadığını savundu.

Akıllı telefon bile kullanmadığını iddia eden L.B, "Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde görev yapıyordum. Her sabah Malatya'dan Adıyaman'a gidiyor akşam dönüyordum. Bu nedenle sabah ve öğle saatlerinde internete girip ByLock kullanmam mümkün değildir." dedi.

Mütalaasını veren mahkeme savcısı, sanığın "ByLock" kullanıcısı olması, Bank Asyada hesap hareketliliği bulunması ve kuvvetli delil durumu dikkate alınarak cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapması için sanık avukatına süre vererek duruşmayı 15 Mart'a erteledi.

'CEZAEVİ'NDEKİ FETÖCÜLERİN ABİSİ' DAVASI..

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan ve "Cezaevindeki FETÖ'cülerin abisi" olduğu iddia edilen eski infaz koruma memurunun yargılanmasına da devam edildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuksuz yargılanan G.G ile avukatı hazır bulundu.

Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen sanık, aleyhindeki raporları ve tanık beyanlarını kabul etmedi.

Mahkeme başkanının, "Hakkında 'cezaevindeki FETÖ'cülerin abisi' olduğu iddiası var ne diyorsun?" sorusunu yönelttiği sanık, "Aleyhimdeki tanık beyanlarını kabul etmiyorum. Bana iftira atıyorlar." şeklinde savunma yaptı.

Mütalaasını veren mahkeme savcısı, sanığın "ByLock" kullanıcısı olması, tanık beyanları dikkate alınarak, cezalandırılmasını ve tutuklanmasını istedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 15 Mart'a erteledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız