SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sabah Kim Erken Kalkarsa Kenti O Yönetecek"

0
Güncellendi - 2017-04-05 02:48:42
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba Çelikhanlılar Derneği’nde konuştu.. ‘Çift başlılığı ortadan kaldıracağız’ diyenler, valiyle il başkanını aynı yetkilerle donatıp, kenti yönetilemez hale getirecekler.Sabah kim erken kalkarsa , ‘Cumhurbaşkanının temsilcisi benim, atamaları ben yapacağım’ diyecek.Böyle bir sisteme tabi ki ‘Hayır’ diyeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Çelikhanlılar Derneğini ziyaret ederek referandumda neden HAYIR oyu verdiklerini anlattı. Ziyarette konuşan Çelikhanlılar Dernek Başkanı Abdurrahman Gündoğar “Önümüzde bir referandum var. Referandumun barışa, huzura katkıda bulunmasını diliyorum” dedi. Veli Ağbaba ziyarette yaptığı konuşmada; “Referandum sürecinde ne düşündüğümüzü anlatmak için sendikalarımızı, sivil toplum örgütlerimizi ziyaret ediyoruz. Referandumda “Evet” diyenler var “Hayır” diyenler var. Biz Hayır’ın gerekçelerini sizlere anlatacağız, takdir sizin,sandığa gittiğinizde özgür iradenizle oyunuzu kullanacaksınız. Referandumla ilgili tartışmalar anayasanın maddeleri üzerinde değil, farklı konularda yürüyor. Biz gittiğimiz her yerde değişikliğin neler getirdiğini somut verilerle ortaya koymaya çalışıyoruz.” Dedi.

MİLLETLE BAKAN ARASINDAKİ BAĞ KOPACAK

“Bizim bu anayasa değişikliği ile ilgili ciddi endişelerimiz var. Bunu öncelikle rejim değişikliği olarak gördüğümüzü belirtmek istiyoruz” diyen Ağbaba, “Bu bir seçim değil, referandum. Bir partiye oy vermeyeceğiz. Türkiye’nin önümüzdeki dönem nasıl yönetileceği hakkında karar vereceğiz. Biz meclisin tüm yetkilerinin elinden alınmasına, meclisin işlevsiz hale getirilmesine karşıyız. Getirilmek istenen sistemle bakanlar meclisten seçilemeyeceği için milletle bakan arasındaki bağ kopacak. Bakanın millete hesap verme ihtiyacı kalmayacak. Direkt atamayla gelecekler. Bakanlar millete karşı değil başkana karşı sorumlu olacaklar” ifadelerini kullandı.

SONUÇ: TEK ADAMLIK

Vergilerin nasıl harcanacağına meclisin karar vereceğini,  bütçe yapma hakkının tüm Dünya’da meclislere verildiğini ,bu hakkın da başkana devredildiğini kaydeden Ağbaba; “ Meclisin bütçe yapma olanağı ortadan kaldırılıyor. Meclisin kanun yapma tekliği de elinden alınıyor. Kanun hükmünde kararnamelerle başkanla paylaştırılıyor.  Başkana verilen yetkileri genel anlamı ile değerlendirdiğimizde bu yetkilerin ülkenin birlik ve beraberliğine büyük zarar vereceğini düşünüyoruz. Bu yetkiler kime verilirse verilsin sonuç tek adamlıktır.”dedi.

BU DEĞİŞİKLİKLE BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ YARGI MI OLUR?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba konuşmasının devamında; “Bakanları, başkan yardımcılarını, yüksek yargı, yüksek bürokrasi, emniyet, rektör, vali, kaymakam, tüm üst düzey yetkililerini başkan tek başına atıyor. 13 HSYK üyesinin 6’sını direk 7’sini meclisteki grubu eliyle seçiyor. 15 Anayasa Mahkemesi üyesinin 12’sini başkan kendisi atıyor. Şimdi billboardlara “Bağımsız ve Tarafsız Yargı İçin Evet” reklamları asmışlar. Allah aşkına tüm üst düzey yargı mensuplarını tek bir kişinin belirlediği sistemde tarafsızlık ve bağımsızlık olur mu?”ifadelerini kullandı.

SABAH KİM ERKEN KALKARSA KENTİ O YÖNETECEK

Bir başka sıkıntı da ülkenin huzurunu ve kardeşçe yaşama kültürünü ortadan kaldıracak partili cumhurbaşkanlığı maddesi.Cumhurbaşkanı ülkenin birlik ve beraberliğinin temsilcisidir. Ama bu değişiklikle hem şehrin valisini hem de kendi partisinin il başkanını belirleyecek. ‘Çift başlılığı ortadan kaldıracağız’ diyenler, valiyle il başkanını aynı yetkilerle donatıp kenti bir karmaşanın içine sokacaklar. Sabah kim erken kalkarsa , ‘Cumhurbaşkanının temsilcisi benim, atamaları ben yapacağım’ diyecek.Böyle bir sisteme tabi ki ‘Hayır’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

HAYIR OYLARI AÇIK ARA ÖNDE

Bu arada,  16 Nisan’da yapılacak halk oylaması öncesinde çalışmalarını sürdüren CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Doğanşehir ve köylerini gezerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Kiraz, yaptığı açıklamada, 16 Nisan'daki referandumun normal bir seçim olmadığını ve bunun geri dönüşünün olmadığını savundu.

Doğanşehir Merkez ve Polat dere, Eski Köy, Topraktepe, Çığlık, Çömlek, Şatıroba, Güroba, Suçatı, Yuvalı, Karaterzi, Dedeyazı köylerini ziyaret eden Kiraz, referandumda neden hayır demeleri gerektiğini vatandaşlara anlattı.

16 Nisandaki referandumun normal bir seçim olmadığını belirten Kiraz, “Bu bir referandum ve geri dönüşü yok. Onun için herkesin oy kullanmaya gitmesi lazım. Bu ülkede yaşayan her kişi, mutlaka çocuklarını, torunlarını düşünerek gidip oyunu kullansın. Bir belediye başkanlığı seçimi olsa 4 yıl sonra, 5 yıl sonra sandık gelir eğer belediye başkanını beğenmiyorsan değiştirebilirsin. Herkesin demokrasiye sahip çıkması gerekiyor. Herkesin ülkenin geleceğine sahip çıkması gerekiyor. Kişinin düşüncesi ne olursa olsun, siyasi görüşü ne olursa olsun hiç parti üzerinden, hiçbir lider üzerinden konuyu tartışmayalım. Bu yüzden ‘hayır’a ilginin her geçen gün arttığını ve ciddi şekilde önde olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Anket firmaları anket sonuçlarını açıklamaya korkuyorlar. Çünkü hayır açık ara önde gidiyor. Tablo böyle gözükürken başka veriler de var elimizde. Az önce bir açılış gerçekleştirdik. Şehitler ve Gazi aileleri Vakfının Malatya şubesi açıldı. Bu vatan için canını ortaya koymuş şehitlerimizi bile ne yazık ki siyasete alet ediyorlar. Bu aslında ne kadar aciz bir duruma düştüklerinin en belirgin göstergesi” ifadelerini kullandı.

Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Engin YURT (6 yıl önce)
    Partiyi, şahısları şunu bunu boş verin. Bu ülke en büyük büyümesini ve gelişmesini güçlü hükümetler döneminde kaydetmiştir. Krizler, devalüasyonlar , devletin en küçük büyümeleri, başbakan ile cumhurbaşkanı kavgaları koalisyon hükümetleri döneminde olmuştur. En güçlü dönemlerini tek partili hükümetler döneminde kaydetmiştir. Ülke ne zaman çevresinde söz sahibi olmaya başlasa, gelir seviyesi artsa, ülke kalkınmaya başlasa mutlaka başbakan ya darbe, ya suikast ya da çeşitli iddaalar ile yönetimden uzaklaştırılmıştır. Avrupa, ABD veya komşu devletler hiçbir zaman güçlü bir Türkiye istemez. Her zaman kendi sözlerinden çıkmayan, çıkarlarına engel olmayan, üretmeyip kendisinden satın alan, kendilerine rakip olmayan, iç sorunlarla uğraşan güçsüz bir Türkiye ister.
    0
    0
    Yanıtla
  • HIDIR (6 yıl önce)
    TEK PARTİLİ OLAN DÖNEMDEN BAHSEDİYORSUN.BU SİSTEMİ SİZ VE ATA BABALARINIZ BU ÜLKEYE GETİRDİ.15 YILDIR ERKEN KALKAN MI DEVLETİ İDARE ETTİ.HİKAYE ANLATACAK BAŞKA YERLER BUL.VATANDAŞIN AKLIYLA ALAY ETME....
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (6 yıl önce)
    bu nasıl bir ifadedir.sabah kim erken kalkarsa o yönetecekmiş ülkeyi.utanın sıkılın biraz.yeter artık milletin aklı ile dalga geçmeyin.ne sanıyorsunuz bu millet.salakmı.bu ifade aynı zamanda ülkene bir hakarettir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (6 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    Muhtemel olası bir sistemden bahsediyor.Siz anlamak istemiyorsanız oda sizin sorununuz.Bu arada CHP 'ye oy vermedim yani CHP'li değilim.
    0
    0
    Yanıtla