SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sabah ve ATV'yi Çalık Alacak'

A- A+ PAYLAŞ

Sabah ve ATV'nin yeraldığı medya grubunun Aralık ayında yapılacak satış ihalesiyle ilgili kulislerde, en güçlü senaryo olarak, burayı Malatyalı Çalık ailesinin sahibi olduğu Çalık Grubu'nun alacağının konuşulduğu öne sürülüyor.

Çalık Holding'in yönetim kurulu başkanı Ahmet Çalık'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığı bilinirken, medyatava.com adlı internet sitesinde, Sabah- ATV ihalesinde "en güçlü senaryo" olarak şunlar yazıldı:

"Sabah-atv ihalesinde geriye sayım davem ederken, ihale tarihi 5 Aralık yaklaştıkça yeni senaryolar ortaya atılıyor. İşte o senaryolar içinde en güçlü olanı...

Medyada sabah-atv ihalesinin 7 Kasım'dan 5 Aralık'a ertelenmesiyle ilgili son bir iddia ortaya atıldı. Bu iddiaya göre Çalık Grubu'nun ihaleye hazırlanması için ihale ertelendi ve gruba hazırlıklarını tamamlaması için bir ay ek süre tanındı...

Son günlerde konuşulan en güçlü senaryoya göre Çalık grubu ihale tarihine kadar hazırlıklarını tamamlayacak. Grup ihaleye de güçlü şekilde girecek ve yabancı ortakların yüzde 25 engelinden da faydalanarak, ihaleyi sonuna kadar zorlayacak.

Çalık grubunun, kısa bir süre öncesine kadar CINE5'in bulunduğu Zincirlikuyu'daki binayı da GAP İnşaat adına bu amaçla satın aldığı, Sabah-atv ihalesini kazanması halinde gruptaki tüm yayınları bu binaya taşıyacağı söyleniyor.

Televizyon binasına hizmet etmesi amacıyla kurulan binada, iki büyük stüdyo bulunuyor. Bu binayı Erol Aksoy yıllar önce Show TV ve CINE5 için özel olarak tasarlamıştı... Binayı bir süre önce Çalık Grubu 35 milyon dolara satın almıştı..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız