SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sabancı'nın Endişesi!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'yı ziyaret eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, "Bugünlerde saldırmalar moda oldu. Bize de burada yumurta mı atarlar, portakal mı atarlar diye endişeleniyoruz" dedi.

TSO'DA..
Pegasus Yönetim Kurulu ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Türkiye'nin kül bulutu krizini en iyi şekilde yönettiğini ve havacılık sektöründeki krizin Türkiye'ye teğet geçtiğini açıkladı.

Aynı zamanda TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı olan Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, konfera9ns vermek üzere geldiği Malatya'da Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u da ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Sabancı, "Tek amacı gençleri özendirmek. Türkiye'nin en büyük sorunu işsizlik. Gençlerimizin yüzde 26'sı işsiz. Bu sorunu çözmek, çözümleri sadece Ankara'da beklemekle olmuyor. Girişimciliğin ham maddesi bizim gençlerimizde var. Bu iş sabırlı bir iş. Sadece ah vah vahl adeğil, çözüm arayan insanlarda var" dedi.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise,TOBB'nin girişimi ile Genç Girişimciler Kurulu ve Kadın Girişimciler Kurulu'nun kurulmasının Türkiye için ciddi bir adım olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin en büyük sorunu işsizlik. Türkiye'de 3 gençten birisi işsiz. Gençlerimizi çağın gereklerine göre donatıp, onlara girişimcilik ruhunu aşılamalıyız. Bunu başarırsak, Türkiye'nin refahı artar" şeklinde konuştu.

Yanardağdan dolayı ortaya çıkar kül bulutu krizi ile ilgili olarak bir gazetecinin sorusu üzerine açıklama yapan Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, "Son bilgi bu sabah Avrupa'da İngiltere dahil, tüm hava sahası açıldı. Geçen Perşembe'den yana yaşadığımız olay, Avrupa'nın bir çok ülkesinde, Türkiye'de dahil, havacılığı çok menfi etkiledi. Konuşulanlara göre, bu rakam şuanda kesin değil ama, havacılığa bunun günlük faturası 200 milyon Euro" dedi.

Sabancı şunları söyledi:

"Türkiye Allah' a çok şükür doğanında yardımı ile bu sıkıntıdan nasibini almadı. Bu sıkıntı hakikaten Türkiye'yi teğet geçti. Öyle görünüyor şimdi. Türkiye'de 3 hava yolu, yurt dışına seferler yapıyor. Ağırlıklı olarak da Avrupa'ya yapıyor. Bizim uçuşlarımızın yarısı, en son 6 gündür iptal edilmiş vaziyette. Yarından itibaren, Allah izin verirse tekrar bunlar devreye girecek."

Türk havacılık sektörünün kül bulutu krizini çok iyi yönettiğini belirten Sabancı, "Türk havacılık sektörü bu krizi çok, çok iyi yönetti şuana kadar. Bu krizin öncelikle bittiğini ümit ediyoruz. çünkü yanardağın ne zaman tekrar kül kusacağını ben bilmiyorum. Siz biliyor musunuz? Dolayısıyla şuana kadar sivil havacılık ve bakanlık bu işte hakikaten iki türlü iyi yönetti. Dataya dayalı aksiyon aldı. Birde çok acur davrandı. Yan ibir verdiği kararı, yarım saat, 40 dakika sonra terse döndürebildi. Bana göre, özel sektör yaklaşımı ile dinamik yaklaşım ile bunu çok iyi yönetti" ifadelerini kaydetti.

TİCARET BORSASI'NDA..
Malatya Ticaret Borsası'nı ziyaret edip Meclis Başkanı Akif Baştürk'dan çalışmalar hakkında bilgi alan TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, espri yaparak, "Bize yumurta mı atarlar, portakal mı atarlar onu bilmiyorum" ifadelerini kullandı. TB Meclis Başkanı Baştürk ise, "Malatyalı misafirperverdir. Size kimse bir şey atmaz. Atsa atsa kayısı atarlar" diye cevap verdi.

Ticaret Borsası'nın çalışmalarıyla ilgili TB Meclis Başkanı Baştürk'den bilgi alan Ali Sabancı, "Eğer sizin benim kadar sermayeniz olsaydı, kayısı için neler yapardınız" sorusuna karşılık Baştürk, "Kayısının sanayi ürünü olması için yatırım gerekiyor. Sizlerin bilgi ve sermaye birikiminiz var. Buraya kayısı entegre tesisi kursanız ve bunu Malatyalılar görse, böyle entegre tesisleri artar. Bizim halkımız bir şeyin görünce yapıyor. Siz başlangıç yaparsanız, Malatyalı sermayedarlar da entegre tesis kurar" ifadelerini kullandı.

"Biz kuru kayısının kilosunu 2-3 Euro'ya ihraç ediyoruz. Yurt dışında kilosu ihraç ettiğimiz fiyatın 10 katı fazlasına satılıyor. Çünkü, kayısı işlenerek satılıyor" diyen Baştürk, kayısıyı sanayi ürünü haline getirmeleri halinde üreticinin daha fazla kazanacağını vurguladı.

Ziyaret sırasında, TB Meclis Başkanı Baştürk, Ali Sabancı'ya tepside kuru kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız