SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sabancı'ya Tiyatrolu Açılış

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sabancı Kültür Sitesi'nin yeniden düzenlenmesi sebebiyle tiyatro gösterili açılış gerçekleştirildi.

Ankara Devlet Tiyatrosu'nun "Köşebaşı" isimli iki perdelik oyunu sergilenmeden önce açılış konuşmaları gerçekleştirildi. Valil Halil İbrahim Daşöz, burada yaptığı konuşmada, "Ekonomik gelişme, eğitim ve kültürün katkısı ile sağlanır. Toplumsal duyarlılığımızın artması için eğitim ve sanata önem vermemiz gerekiyor" dedi.

"Ülkemizde keşke 100 tane daha Sabancı Vakfı gibi çalışan müesseseler olsa. Sosyal sorumluluk adına, ülkenin geleceği adına hem istihdam meydana getiriyorlar hem de sosyal kültürel faaliyetlere destek veriyorlar" diyen Vali Daşöz, Sabancı Kültür Sitesi'nin karşısında çok yönlü bir kültür merkezinin daha yapılacağını ve bu yıl temelinin atılacağını belirtti.

Sabancı Vakfı Direktörü Zerrin Koyunsağan ise, 1989 yılında yapılan Malatya Sabancı Kültür Sitesi'nin yıpranması nedeniyle tadilata ihtiyacı olduğundan vakıf olarak bunu gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Vakfımız 34 yılda birçok sosyal, kültürel ve sportif eserler yaptırdı. 120 adet bu tür kalıcı eserimiz var" diyerek, vakfın her yıl bin 200 öğrenciye burs verdiğini, bugüne kadar 32 bin öğrenciye burs verildiğini vurguladı.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın da, kültür ve sanatın angarya gibi görülmemesi gerektiğine işaret ederek, Malatya'da sosyal ve kültür altyapısının beklenen seviyede olmadığını söyledi. Malatya Belediyesi olarak asli hizmetlerinin dışında sosyal ve kültürel faaliyetlere de ağırlık verdiklerinin altını çizen Başkan Akın, "Kültür ve sanat bir milletin olmazsa olmazlarındandır" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra, sitenin yeniden düzenlemesine emeği geçenlere plaket verildi. Daha sonra, Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından "Köşebaşı" isimli oyun sergilendi.

FOTOĞRAFLAR: (Üstte) "Köşebaşı" adlı oyundan görüntü, (ortada) Vali Daşöz, Vakıf Direktörü Koyunsağan'a plaket verirken, (altta) Vali Daşöz, "Köşebaşı" oyuncularını çiçekle kutlarken..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız